Αλλαγή στρατηγικής από το ΣΕΔΥΚΑ

Στόχος η αλλαγή φιλοσοφίας, με επίκεντρο την παροχή επενδυτικών συμβουλών προς τον τελικό πελάτη. Τα τέσσερα νέα μέλη που εκλέχθηκαν στο Δ.Σ. κατά τη γενική συνέλευση του Σαββάτου.

Αλλαγή στρατηγικής από το ΣΕΔΥΚΑ

Η αλλαγή της ονομασίας του ΣΕΔΥΚΑ (Σύνδεσμος Εταιρειών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών) σε ΣΕΠΕΥ (Σύνδεσμος Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών) αντανακλά τη βούληση των επιχειρήσεων του κλάδου να αναβαθμίσουν και να διευρύνουν το προϊοντικό τους μίγμα, προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της αγοράς και της οικονομίας γενικότερα.

«Η εποχή της απλής διαμεσολάβησης ανήκει στο παρελθόν», υποστήριξε το Σάββατο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Πολυχρονίου (φωτό), συμπληρώνοντας πως επιβάλλεται η αλλαγή φιλοσοφίας με επίκεντρο την παροχή επενδυτικών συμβουλών προς τον τελικό πελάτη. Μάλιστα, υποστηρικτικές κινήσεις προς αυτή τη διαδικασία μπορούν να είναι οι συνεργασίες μεταξύ των μελών του κλάδου (ΑΕΕΔ και ΑΕΠΕΥ), οι συνεργασίες με Αμοιβαία Κεφάλαια, η συνεχής εκπαίδευση και η εντεινόμενη χρήση της τεχνολογίας.

Γενικότερη είναι η εκτίμηση μεταξύ των μελών του Συνδέσμου πως ενώ ο αριθμός των εταιρειών του κλάδου έχει συρρικνωθεί δραστικά κατά τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται ταυτόχρονα η τάση δημιουργίας νέων σχημάτων, που προέρχονται από έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες επιπέδου στους πελάτες τους.

Επίσης, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΣΕΔΥΚΑ το Σάββατο:

Πρώτον, έγινε απολογισμός των πεπραγμένων του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, κατά τον οποίο επισημάνθηκαν: α) Μια ευρεία σειρά από πρωτοβουλίες που απέδωσαν καρπούς (π.χ. ματαίωση του νόμου περί «επαγγελματία επενδυτή», μειώσεις εισφορών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, χαμηλότερο ελάχιστο απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο για τις ΑΕΕΔ, ενημερωτικά σεμινάρια), αλλά και β) Οι θέσεις του Συνδέσμου απέναντι σε προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος (π.χ. Mifid II, πιστοποιήσεις).

Και δεύτερον, εκλέχτηκε παμψηφεί το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, στο οποίο πέραν των παλαιών μελών (κ.κ. Γιάννης Πολυχρονίου, Ηρακλής Ρούπας, Κων/νος Φέγγος) μετέχουν και οι κ.κ. Νίκος Ζάχος, Παναγιώτης Δράκος, Δημήτρης Ευτυχιάκος και Ηλίας Ζαχαράκης.

Ο κ. Πολυχρονίου αξιολόγησε το έργο του προηγούμενο ΔΣ ως ιδιαίτερα επιτυχημένο, ευχαρίστησε τα μέλη του για το έργο που προσέφεραν και, τέλος, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την ποιότητα των νεοεκλεγέντων μελών του ΔΣ του Συνδέσμου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v