Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ανεβάζει τον πήχη η IBG λόγω των VLTs

Τα 35.000 VLTs του ΟΠΑΠ αναμένεται να παράγουν μεικτά κέρδη 780 εκατ. ευρώ και EBITDA 190 εκατ. ευρώ έως το 2019 (το πρώτο έτος λειτουργίας τους), που αντιστοιχούν στο 40% των συνολικών λειτουργικών κερδών του Οργανισμού, σημειώνει η IBG.

ΟΠΑΠ: Ανεβάζει τον πήχη η IBG λόγω των VLTs

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 12,5 από 9,6 ευρώ, δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" για την εισηγμένη.

Οπως αναφέρει η IBG, η αύξηση της τιμής-στόχου σχετίζεται με την επανεκκίνηση του project των VLTs. Τονίζει ότι παραμένει θετική για τον τίτλο λόγω των υψηλών περιθωρίων ανόδου, των ισχυρών προοπτικών στα κέρδη (προβλέπει μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 8% ως το 2020) και της γενναιόδωρης μερισματικής πολιτικής του OΠΑΠ. 

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, τα VLTs αναμένεται να βελτιώσουν ριζικά τις προοπτικές κερδών του OΠΑΠ, δεδομένης της ύπαρξης παράνομης αγοράς της τάξεως του 1 δισ. ευρώ περίπου, αλλά και της αναμενόμενης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που θα επαναφέρει το "μερίδιο" του gaming κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Με βάση τις εκτιμήσεις της, τα 35.000 VLTs του OΠΑΠ αναμένεται να παράγουν μεικτά κέρδη 780 εκατ. ευρώ και EBITDA 190 εκατ. ευρώ έως το 2019 (το πρώτο έτος λειτουργίας τους), που αντιστοιχούν στο 40% των συνολικών λειτουργικών κερδών του Οργανισμού.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v