Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η S&P επιβεβαίωσε το «CCC+» της Εθνικής

Ο οίκος τονίζει ότι η αξιολόγηση δεν επηρεάζεται από τη συμφωνία για πώληση της βουλγαρικής θυγατρικής στην KBC. Η πώληση της UBB θα βελτιώσει τον δείκτη CET1 κατά 100 μονάδες βάσης.

Η S&P επιβεβαίωσε το «CCC+» της Εθνικής

Η S&P ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας με «CCC+», διατηρώντας το outlook σταθερό.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι η αξιολόγηση δεν επηρεάζεται από τη συμφωνία για πώληση της βουλγαρικής θυγατρικής UBB στην KBC.

«Πιστεύουμε ότι η πώληση είναι μέρος της προσπάθειας αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να μειωθεί η πολυπλοκότητα και να επιτραπεί στην τράπεζα να εστιάσει στις κύριες δραστηριότητές της αντί στην επέκταση του franchise της. Ως εκ τούτου, κατανοούμε ότι η Εθνική θα πρέπει να ξεφορτωθεί τα διεθνή της στοιχεία ενεργητικού -που τώρα αντιστοιχούν σε λιγότερο από 10% του συνολικού ενεργητικού του ομίλου- ως το τέλος του 2018», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την S&P, η πώληση θα βελτιώσει τον κεφαλαιακό δείκτη CET1 της Εθνικής Τράπεζας κατά περίπου 100 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v