Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα top picks της Beta από το ΧΑ

Η διαχείριση των NPLs από τις τράπεζες, οι ιδιωτικοποιήσεις και τα μεγάλα έργα, τα «θέματα» του 2017. «Κλειδί» η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οι κορυφαίες επιλογές από το ΧΑ.

Τα top picks της Beta από το ΧΑ

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ετοιμάζεται να ανεβάσει ταχύτητα, επισημαίνει η Beta Χρηματιστηριακή στο outlook για το 2017.

Η Beta σημειώνει πάντως ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση των βραχυπρόθεσμων και τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, την ένταξη της Ελλάδας στο QE, την άρση των capital controls, την έξοδο της χώρας στις αγορές εντός του έτους και το μεγαλύτερο δημοσιονομικό «περιθώριο» από το 2018 και μετά.

Στο μικροοικονομικό μέτωπο, η διαχείριση των NPLs είναι το βασικό θέμα για το 2017. Αποτελεί πρόκληση αλλά όχι αδύνατη αποστολή για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τονίζει.

Οσον αφορά στην εταιρική κερδοφορία πλην τραπεζών, επισημαίνει ότι ενισχύθηκε το 2016, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών περιορισμού κόστους και της στροφής στις εξαγωγές. Νέοι καταλύτες για αύξηση των τζίρων μπορούν να προέλθουν από τα projects των ιδιωτικοποιήσεων (Ελληνικό, περιφερειακά αεροδρόμια), ή τις υποδομές (ΤΑΡ, οδικοί άξονες).

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει τα μεγάλα ρίσκα που συνδέονται με την οικονομική ανάκαμψη, τονίζοντας ότι ο βραχυπρόθεσμος ορίζοντας παραμένει «θολός». Μέχρι το τέλος του 2017, ο δρόμος έχει πολλές παγίδες αλλά και μεγάλες προοπτικές, εάν «εξουδετερωθούν» τα ρίσκα, σημειώνει.

Το Χρηματιστήριο

Η χρηματιστηριακή παραμένει προσεκτικά αισιόδοξη και διατηρεί την επιλεκτική της προσέγγιση στις μετοχές.

Οι κορυφαίες της επιλογές είναι οι μετοχές των Alpha Bank, Μυτιληναίου, ΟΤΕ, FF Group και Aegean.

Οι επιλογές μας βασίζονται σε κριτήρια όπως το επιτυχημένο ιστορικό, οι ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές, η ελκυστική αποτίμηση, το σημαντικό διεθνές «αποτύπωμα» και ο ισχυρός ισολογισμός, υπογραμμίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v