Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια εβδομάδα «πίσω» οι αλλαγές στο Χρηματιστήριο

Δυσλειτουργίες στη δοκιμαστική συνεδρίαση και περιορισμένη συμμετοχή, μεταθέτουν την έναρξη ισχύος των κανονιστικών αλλαγών στο σύστημα ΟΑΣΗΣ. Στην εικονική συνεδρίαση συμμετείχαν 23 μέλη του ΧΑ.

Μια εβδομάδα «πίσω» οι αλλαγές στο Χρηματιστήριο

Για τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου μετατέθηκε η ημερομηνία έναρξης εφαρμογής των νέων κανονιστικών αποφάσεων του Χρηματιστηρίου.

Η δοκιμαστική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς προέκυψαν δυσλειτουργίες οι οποίες δεν επιτρέπουν έναρξη λειτουργίας της νέας έκδοσης του συστήματος ΟΑΣΗΣ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω αλλαγές -που εγκρίθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή από το ΧΑ- αφορούν σε: εκσυγχρονισμό του Μοντέλου Ειδικής Διαπραγμάτευσης της Αγοράς Αξιών ΧΑ, αλλαγές στα Όρια Διακύμανσης και στις Παραμέτρους ΑΜΕΜ των Μετοχών, καθώς και αποτελεσματικότερο τρόπο προσδιορισμού της Τιμής Κλεισίματος των Μετοχών.

Στην εικονική συνεδρίαση συμμετείχαν μόλις 23 μέλη του ΧΑ: Δεκαεννέα με έδρα την Ελλάδα, τρία με έδρα την Κύπρο και ένα remote member εκτός Κύπρου.

Η πρόσφατη απόφαση της ΕΚ δίνει χρονικό περιθώριο εφαρμογής των αλλαγών έως τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στόχος πάντως του ΧΑ είναι να μη χρειασθεί να φθάσουν στην τελευταία χρονική προθεσμία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v