Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει τον πήχη για Μυτιληναίο η IBG

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η αναδιάρθρωση της Μυτιληναίος αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του ομίλου, καθώς η νέα οντότητα θα είναι ικανή να αξιοποιήσει τις σημαντικές ευκαιρίες που αναμένεται να προκύψουν στις αγορές ενέργειας, μετάλλων και ενεργειακών projects.

Ανεβάζει τον πήχη για Μυτιληναίο η IBG

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος, στα 9,5 από 7,2 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση "buy". 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η αναδιάρθρωση της Μυτιληναίος αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του ομίλου, καθώς η νέα οντότητα, με στήριξη από ισχυρό ισολογισμό και παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών, θα είναι ικανή να αξιοποιήσει τις σημαντικές ευκαιρίες που αναμένεται να προκύψουν στις αγορές ενέργειας και μετάλλων στην Ελλάδα και να καταστεί πιο ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά ενεργειακών έργων (EPC).

Στο μοντέλο αποτίμησής της, η χρηματιστηριακή συμπεριλαμβάνει μέρος μόνο των εκτιμήσεων της διοίκησης της Μυτιληναίος για τις συνεργίες που θα προκύψουν από τη συγχώνευση. 

Εκτός των συνεργιών, η πιο απλή επιχειρηματική δομή και το υγιές πιστωτικό προφίλ (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IBG, ο δείκτης καθαρού χρέους / EBITDA θα υποχωρήσει κάτω από τη μονάδα το επόμενο έτος) θα καταστήσει ευκολότερο για τη Μυτιληναίος να χρηματοδοτήσει νέες εξαγορές ή επενδύσεις, υποδηλώνοντας σημαντικό περιθώριο ανόδου και για τη μετοχή του ομίλου. 

   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v