Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tα επτά top picks της ΙBG από το ΧΑ

Το βασικό σενάριο της χρηματιστηριακής περιλαμβάνει ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Σημειώνει ότι οι σχετικές αποτιμήσεις στο ΧΑ είναι πιο ελκυστικές τώρα σε σχέση με το 2012. Ποιες μετοχές προτιμά.

Tα επτά top picks της ΙBG από το ΧΑ

Η εκκρεμότητα της αξιολόγησης επιβαρύνει το κλίμα στην ελληνική αγορά, αλλά δημιουργεί ευκαιρίες, επισημαίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος στην έκθεσή της, όπου περιγράφει τη στρατηγική της για το 2017. 

Οπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι σε δύσκολη φάση, καθώς η Αθήνα αναζητά έναν συμβιβασμό ώστε να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, οδηγώντας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Την ίδια στιγμή, η άνοδος στις ομολογιακές αποδόσεις δείχνει ότι οι επενδυτές ανησυχούν για ενδεχόμενο deja vu της κρίσης του 2015. 

Την ίδια στιγμή, η οικονομία ανακάμπτει ενώ και η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι ισχυρή, με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 να εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι θα ανέλθει περίπου στο 2%. 

Το βασικό σενάριο της χρηματιστηριακής περιλαμβάνει ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Στο πλαίσιο αυτό, προτιμά μετοχές με ελκυστική αποτίμηση, υγιή ισολογισμό, γενναιόδωρη μερισματική πολιτική και ισχυρές προοπτικές κερδοφορίας. 

Σημειώνει δε ότι οι σχετικές αποτιμήσεις είναι πιο ελκυστικές τώρα σε σχέση με το 2012, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να επικεντρώνονται στις περικοπές κόστους και στην απομόχλευση, ενώ η οικονομία είναι πιο «μεταρρυθμισμένη» από ποτέ. 

Οι κορυφαίες της επιλογές για το 2017 περιλαμβάνουν τις μετοχές των ΟΠΑΠ (buy με στόχο τα 12 ευρώ), ΟΤΕ (buy με στόχο τα 10,8 ευρώ), Εθνική Τράπεζα (σύσταση buy με στόχο το 0,35 ευρώ), Μυτιληναίος (buy με στόχο τα 9,5 ευρώ), Motor Oil (buy με στόχο τα 15 ευρώ), Fourlis (buy με τιμή-στόχο τα 5,8 ευρώ) και Jumbo (buy, στόχος τα 14,99 ευρώ). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v