Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ελκυστική η αποτίμηση, λέει η Eurobank Equities

Πιέσεις λόγω Ρουμανίας και Αλβανίας στα αποτελέσματα δ' τριμήνου αναμένει η χρηματιστηριακή. Ο ΟΤΕ αναμένεται να εμφανίσει ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 276 εκατ. το Q4 και 445 εκατ. στο έτος.

ΟΤΕ: Ελκυστική η αποτίμηση, λέει η Eurobank Equities

Ο ΟΤΕ αναμένεται να ανακοινώσει ένα «χλιαρό» δ' τρίμηνο στις 2 Μαρτίου, επισημαίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" με τιμή-στόχο στα 11,3 ευρώ για τη μετοχή. 

Οπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η αδυναμία στις διεθνείς δραστηριότητες αναμένεται να μετριαστεί από την υγιή δυναμική στην εγχώρια σταθερή τηλεφωνία. Ως εκ τούτου, προβλέπει έσοδα ύψους 1,04 δισ., σταθερά σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 2,7% το Q3. 

Στο μέτωπο της κερδοφορίας, η Ρουμανία και η Αλβανία αναμένεται να παραμείνουν "βαρίδι", με τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA να καταγράφουν μείωση 3% στα 337 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η εταιρία αναμένεται να εμφανίσει ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 276 εκατ. το Q4 και 445 εκατ. στο έτος.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ελκυστική την αποτίμηση του ΟΤΕ σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου, σημειώνοντας ότι το discount 35% σε όρους EV/EBITDA είναι αδικαιολόγητο.

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v