Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάιο στο ΧΑ η Ενεργειακή Συμμετοχών του ΑΔΜΗΕ

Προκαταρκτικό ενημερωτικό στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει καταθέσει η ΔΕΗ. Βρίσκεται ήδη στη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού και ο φάκελος έγκρισης της εξαγοράς του 24% από την κινεζική State Grid.

Μάιο στο ΧΑ η Ενεργειακή Συμμετοχών του ΑΔΜΗΕ

Επιταχύνει τις εξελίξεις με τον ΑΔΜΗΕ η ΔΕΗ, προσδοκώντας την είσπραξη των 320 εκατ. ευρώ από την πώληση στους Κινέζους της State Grid.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρίας έχει ήδη αποστείλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκαταρκτικό ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή της εταιρίας συμμετοχών (Ενεργειακή Συμμετοχών) του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο. Μάλιστα, η ΔEΗ, λένε πηγές, επιδιώκει να μπει τον Μάιο η εταιρία στο XA. Υπενθυμίζεται ότι στην Ενεργειακή Συμμετοχών έχει περάσει το 51% των μετοχών του Διαχειριστή.

Παράλληλα, η ΔEΗ, σύμφωνα με πηγές, έχει αποστείλει τον φάκελο της πώλησης του 24% του ΑΔΜΗΕ στη State Grid, στη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής, προκειμένου να εγκρίνει την απόκτηση του μεριδίου.

Η ΔΕΗ επιδιώκει με τον τρόπο αυτό να εισπράξει γρήγορα τα 320 εκατ. ευρώ από τους Κινέζους, προκειμένου να πάρει ανάσα ρευστότητας. Αν και υπολόγιζε να βάλει στα ταμεία της το ποσό μέσα στον Απρίλιο, πριν τη λήξη του ομολογιακού, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν μοιάζει εφικτό.

Όπως και να 'χει, οι εκτιμήσεις θέλουν η Ενεργειακή Συμμετοχών να εισαχθεί στο χρηματιστήριο γύρω στον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι με αυτή την πολύπλοκη διαδικασία το Δημόσιο θα διατηρήσει τον έλεγχο του 51% του ΑΔΜΗΕ, με το 24% να ανήκει στους Κινέζους και το υπόλοιπο 25% να έχει περάσει σε ιδιώτες μέσω του χρηματιστηρίου (Ενεργειακή Συμμετοχών). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v