Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Εγκαταλείπει την πρόβλεψη για ισοτιμία 1 προς 1 δολαρίου/ευρώ

Στο 1,04 δολάριο θα υποχωρήσει το ευρώ έναντι του δολαρίου τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες, προβλέπει τώρα η Citi, αντί των 98 σεντς που ήταν η προηγούμενη εκτίμησή της.

Citi: Εγκαταλείπει την πρόβλεψη για ισοτιμία 1 προς 1 δολαρίου/ευρώ
Δεν βλέπει πλέον ισοτιμία ένα προς ένα του δολαρίου με το ευρώ εντός του επόμενου έτους η Citigroup, λέγοντας πως τώρα αναμένει το ευρώ να υποχωρήσει στο 1,04 δολάριο τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες, έναντι των 98 σεντς που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή της.

Το ευρώ διαμορφώνεται σήμερα στο 1,076 δολάριο, έχοντας όμως υποχωρήσει στο 1,0388 δολάριο στα τέλη Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η λιγότερο αισιόδοξη εκτίμηση της Citi για το αμερικανικό νόμισμα έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε διαμάχη για το θέμα της κατάργησης αντικατάστασης του Obamacare, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στα σχέδια για προτάσεις φιλικές προς τις επιχειρήσεις, όπως η μείωση της φορολογίας και οι δαπάνες για υποδομές, σύμφωνα με την τράπεζα.

Πιο βραχυπρόθεσμα, το ευρώ θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω έναντι του δολαρίου, αν το ρίσκο που έχει προεξοφληθεί ενόψει των γαλλικών εκλογών υποχωρήσει.

Κατά τη Citi, το νόμισμα θα μπορούσε να εκτιναχθεί ως το 1,10 δολάριο τους επόμενους τρεις μήνες, αν χάσει η Μαρίν Λε Πεν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v