Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει τον πήχη για Μυτιληναίο στα 9,3 ευρώ η Eurobank Equities

Η προτεινόμενη αναδιάρθρωση ελαχιστοποιεί την αραίωση (dilution) για τους μετόχους, αναμένεται να δημιουργήσει λειτουργικές συνέργιες και να επιτρέψει μεγαλύτερη χρηματοοικονομική ευελιξία, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Ανεβάζει τον πήχη για Μυτιληναίο στα 9,3 ευρώ η Eurobank Equities

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος, στα 9,3 ευρώ από 7,5 ευρώ δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία θέτει σύσταση «buy» μετά και την εταιρική αναδιάρθρωση που ανακοίνωσε ο όμιλος, η οποία, όπως αναφέρει, ενισχύει την αξία για τους μετόχους.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η προτεινόμενη αναδιάρθρωση ελαχιστοποιεί την αραίωση (dilution) για τους μετόχους, αναμένεται να δημιουργήσει λειτουργικές συνέργιες και να επιτρέψει μεγαλύτερη χρηματοοικονομική ευελιξία λόγω της πιο αποδοτικής χρήσης των κεφαλαίων.

Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε πολύ ευκολότερη διαχείριση ρευστού, ευρύτερη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και μείωση του κόστους χρηματοδότησης, ενισχύοντας την παραγωγή ταμειακών ροών και επιτρέποντας μεγαλύτερες αποδόσεις για τους μετόχους.

Την ίδια στιγμή, παραμένει θετική η δυναμική στους κλάδους αλουμινίου και ενέργειας, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί στα μεγέθη του Ομίλου.

Όπως αναφέρει η Eurobank, εάν ο τίτλος αναρριχηθεί ως την τιμή-στόχο, θα διαπραγματεύεται με ελκυστική σχέση EV/EBITDA κάτω του 5,8, με τα EBITDA σε ιστορικά υψηλά το 2017 και το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v