Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Τιμή-στόχος 0,9 ευρώ για Eurobank

Πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων τα οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον οίκο. Δίνει σύσταση equal weight.

Morgan Stanley: Τιμή-στόχος 0,9 ευρώ για Eurobank

Τα αποτελέσματα της Eurobank για το 2016 είναι ευθυγραμμισμένα με τις προβλέψεις της Morgan Stanley αλλά 22% καλύτερα από τη μέση πρόβλεψη, σημειώνει ο αμερικανικός οίκος σε ανάλυσή του, με την οποία δίνει σύσταση «equal weight» και τιμή-στόχο το 0,9 ευρώ.

Δίνει έμφαση στο γεγονός πως το τελευταίο τρίμηνο του 2016 ήταν το πρώτο που υπήρξε αρνητικός σχηματισμός μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), αλλά και το γεγονός ότι η διοίκηση του ομίλου είναι πεπεισμένη ότι θα καταφέρει να πιάσει τους φετινούς στόχους που τέθηκαν από τον SSM για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

Ωστόσο η Morgan Stanley σημειώνει ότι το πρώτο τρίμηνο ανασχέθηκαν μια σειρά από θετικές τάσεις (αύξηση καταθέσεων, περιορισμός κόκκινων δανείων) εξαιτίας της καθυστέρησης στην αξιολόγηση.

Η αποτίμηση της τράπεζας είναι 0,2 φορές (με βάση την πρόβλεψη για το 2018) σε ό,τι αφορά στον δείκτη τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία (P/TBV) και το p/e 4,6.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v