Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Συνεδρίαση με... ρίσκα λόγω Eurogroup

Παραμένει τοποθετημένη υπέρ της συμφωνίας η αγορά, παρά την αβεβαιότητα. Πού τοποθετούνται οι αντιστάσεις και οι στηρίξεις μετά τα νέα υψηλά. Τα κρίσιμα όρια για Εθνική, Πειραιώς, Alpha Βank και Εurobank.

XA: Συνεδρίαση με... ρίσκα λόγω Eurogroup

Η αγορά παραμένει με ευκολία στο πάνω εύρος της συσσώρευσής της, επιδεικνύοντας περίσσια υπομονή στο θέμα της διαπραγμάτευσης και πραγματοποιώντας νέα υψηλά, χωρίς ωστόσο τζίρο και νεύρο. Τα βλέμματα είναι στο σημερινό Eurogroup, όπου σημαντικά θέματα παραμένουν ανοικτά, ενώ η συνεδρίαση θα ξεκινήσει και πιθανότατα θα ολοκληρωθεί με το ΧΑ ανοικτό. Οι τραπεζικοί μετοχικοί τίτλοι υποαπέδωσαν την εβδομάδα, ενώ οι κατασκευαστικές μετοχές πήραν τα ηνία στην αγορά, με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ να σημειώνει άνοδο 8% και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 5%.

Η βασική αντίσταση στο υψηλό έτους στις 670 μονάδες παραμένει και απαιτείται λύση στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, διαφορετικά η ανάλωση χρόνου θα γίνει νομοτελειακά μπούμερανγκ για την αγορά. Ταυτόχρονα, η διαρκής αναμονή για τη λύση έχει ως αποτέλεσμα να «τριμάρει» το ανοδικό περιθώριο των μετοχών. Αν αυξηθεί το τέμπο, ο επόμενος στόχος τοποθετείται στα υψηλά του Οκτωβρίου 2015, στις 730 μονάδες.

Στον αντίποδα, η ζώνη των 640-650 μονάδων αποτελεί την πρώτη περιοχή στήριξης στην τρέχουσα κίνηση, ενώ αν η παραπάνω ζώνη τιμών καμφθεί, με αφορμή δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης, τότε η στήριξη στην αγορά είναι οι 600 μονάδες.

Το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Όπως και ο Γενικός Δείκτης, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης διέσπασε την αντίσταση των 1.780 μονάδων και στο προσκήνιο τίθεται το υψηλό των 1.870 μονάδων από τα τέλη Μαΐου πέρυσι. Το επίπεδο των 1.750 μονάδων είναι η πρώτη περιοχή στήριξης στην κίνηση, ενώ οι 1.700 μονάδες για πολλούς long αποτελούν το stop.

Το διάγραμμα του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

Συνολικά για τον δείκτη των τραπεζών, o οποίος πλέον βρίσκεται σε δικό του τέμπο σε σχέση με τους άλλους δύο δείκτες, τα επίπεδα με βραχυπρόθεσμη σημασία είναι με το κάτω όριο να οροθετείται στα επίπεδα των 670-700 μονάδων (61,8% Fibonacci επίπεδο από το χαμηλό του περασμένου Ιουλίου ως το πρόσφατο υψηλό του Δεκεμβρίου) και πρόσφατο χαμηλό στις αρχές του προηγούμενου μήνα και το πάνω εύρος στις 800-815 μονάδες (23,6% Fibonacci επίπεδο από το χαμηλό του περασμένου Ιουλίου ως το πρόσφατο υψηλό του Δεκεμβρίου).

Η ενδιάμεση ζώνη στις 760-780 μονάδες παραμένει στο προσκήνιο και για την ώρα οριοθετεί τις ανοδικές προσπάθειες. Στο θετικό νέο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, δεν θα έχει καμία σημασία ως περιοχή αντίστασης.

Το διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

• Οι επόμενες αντιστάσεις για την Alpha Bank είναι στη ζώνη των 1,80-1,83 ευρώ, ενώ διαφυγή πάνω από το 1,83 ευρώ θα δώσει την ώθηση στο βραχυπρόθεσμο διάγραμμα προς το 1,90 ευρώ. Το 1,67 ευρώ παραμένει η στήριξη σε αυτή την κίνηση.

• Για την Εθνική Τράπεζα είναι σημαντικό να κινηθεί πάνω από το 0,246 ευρώ και έπειτα το 0,26 ευρώ, ενώ το 0,23 ευρώ να είναι το πρώτο όριο, διαφορετικά η στήριξη χαμηλώνει στο 0,22 ευρώ.

• Για τη Eurobank, η εικόνα παραμένει γεμάτη με αντιστάσεις, η πρώτη περιοχή με ανοδικό ενδιαφέρον είναι στο 0,60 ευρώ και παραπάνω το 0,66 ευρώ και το 0,71 ευρώ. Χαμηλότερα είναι το 0,55 ευρώ και το 0,50 ευρώ.

• Για την Τράπεζα Πειραιώς, το 0,175 ευρώ και το 0,181 ευρώ αλλάζουν την εικόνα και έπονται το 0,188 ευρώ και το 0,21 ευρώ. Η ουσιαστική στήριξη στο 0,157 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v