Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τα πονταρίσματα των traders στις τραπεζικές μετοχές

Δεν αλλάζει τη βραχυπρόθεσμη τάση μια υποχώρηση του ΓΔ ως τα επίπεδα των 685 μονάδων. Γιατί οι επενδυτές κάνουν focus στις τραπεζικές μετοχές. Συνεχίζουν ανοδικά ΔΕΗ και κατασκευαστικές. Η εικόνα στον FT 25.

ΧΑ: Τα πονταρίσματα των traders στις τραπεζικές μετοχές

Το βλέμμα των traders διατηρείται στις τραπεζικές αξίες, ενώ μετά από αρκετό καιρό οι όγκοι των συναλλαγών των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν την αυξημένη διάθεση ανάληψης ρίσκου στην εγχώρια αγορά.

Οι τραπεζικοί μετοχικοί τίτλοι από το χαμηλό της 24ης Μαρτίου μετρούν κέρδη 26%. Το στοιχείο που θα αλλάξει πλήρως την εικόνα των τραπεζικών μετοχών είναι η εναλλαγή θέσεων όταν ξεκινήσει δυναμικά το rotation.

Παράλληλα, οι κατασκευαστικές μετοχές συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ με +22% και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με +24%, ενώ και ο τίτλος της ΔΕΗ (25%) συνεχίζει με πολύ αυξημένες συναλλαγές την ανοδική τροχιά της.

Ο στόχος πριν τα υψηλά του Οκτωβρίου 2015 και τις 730 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη ήταν οι 685 μονάδες, με ενδιάμεσο ψυχολογικό πρωτίστως όριο τις 700 μονάδες. Η άμεση κίνηση πάνω από τις 700 μονάδες μπορεί να επιφέρει μια μικρή επιστροφή έως τις 695 μονάδες, αν και θεωρητικά μια υποχώρηση ως τη ζώνη των 685 μονάδων δεν αλλάζει τη θετική βραχυπρόθεσμη ματιά.

 Το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε ως στόχο το υψηλό των 1.870 μονάδων από τα τέλη Μαΐου πέρυσι, τον οποίο διέσπασε με ευκολία. Πλέον, το παραπάνω επίπεδο είναι η πρώτη περιοχή στήριξης στην ανοδική κίνηση και για τους γρήγορους long το stop. Επί της ουσίας, εφόσον η δυναμική των τραπεζών συνεχιστεί, ο επόμενος στόχος-σημαντική στήριξη είναι το επίπεδο των 2.030 και τελικός το υψηλό του Οκτωβρίου του 2015. Πολύ σημαντική στήριξη η ζώνη των 1.790/1.810 μονάδων.

Το διάγραμμα του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

Ο δείκτης των τραπεζών ανέβασε ρυθμό με αυξημένες συναλλαγές. Ο δείκτης βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και τα επίπεδα αντίστασης με βραχυπρόθεσμη σημασία είναι αρχικά οι 915 μονάδες και έπειτα τα προ Brexit επίπεδα. Η ζώνη των 835 μονάδων (50% Fibonacci επίπεδο από το υψηλό του περασμένου Μαΐου ως το πρόσφατο χαμηλό του Ιουλίου) παραμένει στο προσκήνιο και πλέον θα πρέπει να οροθετεί τις καθοδικές κινήσεις.

Το διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

• Η ώθηση στο βραχυπρόθεσμο διάγραμμα προς το 1,91 ευρώ για την Alpha Bank επετεύχθη και πλέον στο στόχαστρο επιστρέφει η τιμή της τελευταίας ΑΜΚ, τα 2 ευρώ. Το 1,80 ευρώ παραμένοει η στήριξη σε αυτή την κίνηση.

• Για την Εθνική Τράπεζα είναι σημαντικό να διατηρηθεί πάνω από το 0,28 ευρώ, με πρώτο στόχο το 0,30 ευρώ και το 0,334 ευρώ. Το 0,267 ευρώ, το stop.

• Για τη Eurobank, η εικόνα παραμένει η πιο περίπλοκη, με την πρώτη περιοχή με ανοδικό ενδιαφέρον να είναι στο 0,716 ευρώ και παραπάνω το 0,764 ευρώ. Χαμηλότερα είναι το 0,66 ευρώ.

• Για την Τράπεζα Πειραιώς, οι αντιστάσεις είναι στο 0,188 ευρώ και στο 0,198 ευρώ, ενώ η ουσιαστική στήριξη στο 0,177 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v