Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MSCI: Δεν υπήρξαν προσθήκες ή διαγραφές ελληνικών μετοχών

Καμία αλλαγή για μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου στους δείκτες Global Standard και Small Cap. Διαγράφεται η Viohalco από τον MSCI Belgium Micro. Όλες οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου.

MSCI: Δεν υπήρξαν προσθήκες ή διαγραφές ελληνικών μετοχών

Τις εξαμηνιαίες αλλαγές στους ομώνυμους δείκτες ανακοίνωσε η MSCI στις οποίες δεν υπήρξε καμία προσθήκη ή διαγραφή ελληνικών μετοχών (MSCI Standard Greece και Small Cap).

Στους δείκτες Global Standard προστίθενται οι μετοχές 57 εισηγμένων, ενώ διαγράφονται 28. Από τους δείκτες Small Cap διαγράφονται 189 μετοχές και προστίθενται 311.

Σημειώνεται ότι από τον MSCI Belgium Micro διαγράφεται η μετοχή της Viohalco.

Σύμφωνα ωστόσο με την ανάλυση της Bernstein, μειώνεται η στάθμιση της χώρας σε 0,38 από 0,39 στο δείκτη των αναδυόμενων αγορών (MSCI Emerging Markets). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει εκροές 11,9 εκατ. δολαρίων ή 46,3 εκατ. μετοχών. Ωστόσο, δεν προβλέπει άλλες αλλαγές στις σταθμίσεις των άλλων οκτώ μετοχών που αποτελούν τον MSCI Greece. 

Όλες οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου.

Στον MSCI Standard Greece περιλαμβάνονται οι μετοχές των Alpha Bank, OTE, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Jumbo, Πειραιώς, Εurobank, Τιτάν και Folli Follie.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v