Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: UBS και Morgan Stanley υπερψηφίζουν την Agenda 2020

Για φιλόδοξους αλλά ρεαλιστικούς στόχους μιλά η UBS, ενώ η Morgan Stanley σημειώνει ότι την εντυπωσίασε η στρατηγική που ανακοίνωσε η ελληνική τράπεζα.

Πειραιώς: UBS και Morgan Stanley υπερψηφίζουν την Agenda 2020

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν UBS και Morgan Stanley στην Τράπεζα Πειραιώς για τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου αλλά και την ανακοίνωση της στρατηγικής «Agenda 2020» (φωτ. ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου).

Για αποτελέσματα που ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις σε ένα δύσκολο τρίμηνο μιλά η UBS και στέκεται στη μείωση του δανεισμού από το ευρωσύστημα κατά 5,5 δισ. ευρώ στα 15,5 δισ. ευρώ αλλά και στο γεγονός ότι κατεγράφη μείωση των NPLs αλλά και των NPEs.

«Η Agenda 2020 που ανακοινώθηκε έχει φιλόδοξους αλλά ρεαλιστικούς επιχειρησιακούς στόχους, που εστιάζουν στην απομείωση των κινδύνων του ισολογισμού με την εφαρμογή ενός κερδοφόρου και βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου», τονίζει ο οίκος.

«Κατά τη γνώμη μας, οι νέοι στόχοι για τα έσοδα είναι φιλόδοξοι αλλά ρεαλιστικοί, σε ένα περιβάλλον περισσότερο υποστηρικτικό, ενώ οι στόχοι για τη μείωση των NPLs και των NPEs είναι σε μεγάλο βαθμό εστιασμένοι στους στόχους που έχει θέσει ο SSM».

«Τι μας εντυπωσίασε: Πέρα από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, η Πειραιώς παρουσίασε μια εντυπωσιακή στρατηγική έως το 2020», σημειώνει από την πλευρά της η Morgan Stanley και αναφέρει επίσης ότι οι τράπεζες δοκιμάστηκαν από την αργή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη β’ αξιολόγηση. Προβλέπει ότι η Πειραιώς θα παρουσιάσει το 2017 κέρδη 89 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v