Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Long στα ελληνικά ομόλογα η Oppenheimer

Η χώρα έχει ήδη καταπιεί το πικρό χάπι το 2015, όταν συμφώνησε σε μέτρα λιτότητας για να λάβει το νέο πρόγραμμα διάσωσης, εκτιμά. Βλέπει πιθανότητα για επιπλέον κεφαλαιακά κέρδη και τονίζει τις ελκυστικές αποδόσεις.

Long στα ελληνικά ομόλογα η Oppenheimer

Διατηρούμε τη θέση long που πήραμε στα ελληνικά ομόλογα από το 2015, με προσεκτική ματιά, σχολιάζει η Oppenheimer σε ανάλυσή της για τα ελληνικά ομόλογα.

Όπως εκτιμά η αμερικανική επενδυτική εταιρεία, στο μονοπάτι που έχει μπροστά της η χώρα υπάρχουν προκλήσεις αλλά λιγότερες απ’ ό,τι στο παρελθόν. Η χώρα έχει ήδη καταπιεί το πικρό χάπι το 2015, όταν συμφώνησε σε μέτρα λιτότητας για να λάβει το νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Όπως αναφέρεται, η χώρα έχει ήδη ξεπεράσει τα περισσότερα από τα μεγάλα εμπόδια του προγράμματος και θα είναι σε θέση να περάσει τις επόμενες αξιολογήσεις με μεγαλύτερη επιτυχία.

Επιπρόσθετα, το κυβερνών κόμμα είναι σημαντικά πίσω στις δημοσκοπήσεις και ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσει τη θέση του είναι μέσω της οικονομικής ανάκαμψης. Αυτό εκτιμάται πως είναι εφικτό, δεδομένου ότι οι μεταρρυθμίσεις έγιναν για να ισχυροποιηθεί η οικονομία ενώ η ύφεση που προηγήθηκε δημιουργεί χαμηλή βάση από την οποία μπορεί να ξεκινήσει η άνοδος.

Οι αποδόσεις στα 10ετή ομόλογα υποχώρησαν από το 8,5% στο 5,7% αλλά, σύμφωνα με την εταιρεία, περαιτέρω κεφαλαιακά κέρδη είναι πιθανά. Ακόμα και χωρίς αυτά, οι υφιστάμενες αποδόσεις είναι ελκυστικές, δεδομένου ότι αναμένεται σχετική σταθερότητα στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v