Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση για το management στο Χρηματιστήριο

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Σεραφείμ είναι ο κάτοχος της έδρας Jakurski Family στο Harvard Business School (HBS) όπου διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και στα προγράμματα για ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων.

Εκδήλωση για το management στο Χρηματιστήριο

Το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης επιχειρήσεων: Τι έχει πραγματικά σημασία;».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Harvard Business School κ. Γεώργιος Σεραφείμ.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Σεραφείμ είναι ο κάτοχος της έδρας Jakurski Family στο Harvard Business School (HBS) όπου διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και στα προγράμματα για ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων. Η έρευνα του επικεντρώνεται στη μακροχρόνια ανταγωνιστικότητα και διαχείριση επιχειρήσεων που ταυτόχρονα δημιουργούν οικονομική και κοινωνική αξία για τους μετόχους, εργαζομένους, πελάτες, και την ευρύτερη κοινότητα. Έχει παραδώσει ομιλίες σε περισσότερες από 60 χώρες και θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς σε θέματα μάνατζμεντ.

Η έρευνα του στο πως ο επιχειρηματικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των κοινωνικών ανισοτήτων έχει επισημανθεί σε ομιλίες αρχηγών χωρών και επικεφαλής διεθνών οργανισμών. Διατελεί ως μέλος διοικητικών συμβουλίων σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκόσμια.

Απέκτησε το διδακτορικό του από το Harvard Business School στη διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το London School of Economics and Political Science στη λογιστική και τα χρηματοοικονομικά.
Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη και αποφοίτησε από το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο Καθηγητής Σεραφείμ δεν είναι απλά ένας Ελληνικής καταγωγής διαπρεπής καθηγητής στο Harvard. Παραμένει συνεχώς συντονισμένος με την Ελλάδα και για αυτό οι γνώσεις και παραστάσεις που μπορεί να μεταφέρει είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Με άλλα λόγια, οι διεθνείς πρακτικές σε μια βάση κατανόησης των τοπικών στοιχείων !

Πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες λόγω της υψηλής ποιότητας άυλων περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει. Η έμφαση δίνεται στην πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό, τη γεωγραφική θέση και το ανθρώπινου κεφαλαίου που είναι διαθέσιμο. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία όμως δεν είναι πλήρως αξιοποιήσιμα λόγω σοβαρών ελλειμμάτων στη διαχείριση και τη διακυβέρνηση. Έχει δημοσιεύσει σημαντικές εργασίες με στόχο τον μετασχηματισμό της Ελλάδας σε ανταγωνιστική οικονομία, ενώ έχει καταθέσει πρακτικές προτάσεις για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του ελληνικού χρηματιστηρίου σχετικά με την ανάδειξη των προσαρμογών που απαιτούνται στην επιχειρηματικότητα – στις εταιρίες αλλά και τα στελέχη τους - ώστε να επιτευχθεί η διαρκής ανταγωνιστικότητα σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v