Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιθώριο ανόδου ως 60% στις τράπεζες βλέπει η Euroxx

Oι χαμηλότερες προβλέψεις στήριξαν την κερδοφορία των τραπεζών, τη στιγμή που επιβεβαιώνονται οι λειτουργικές τάσεις στα NPEs και οι κεφαλαιακές θέσεις των τραπεζών παραμένουν ισχυρές.

Περιθώριο ανόδου ως 60% στις τράπεζες βλέπει η Euroxx

Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα β' τριμήνου των τραπεζών καταθέτει η Euroxx σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί υψηλές τιμές-στόχους και σύσταση "overweight" για τις τέσσερις τράπεζες. 

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο στα 2,86 ευρώ για την Alpha Bank, διαβλέποντας περιθώριο ανόδου 37% από τα τρέχοντα επίπεδα, στο 1,1 ευρώ για τη Eurobank (περιθώριο 26%), στο 0,42 ευρώ για την Εθνική (περιθώριο 26%) και στα 7,2 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, εκτιμώντας ότι το περιθώριο ανόδου του τίτλου ανέρχεται στο 60%. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι οι χαμηλότερες προβλέψεις στήριξαν την κερδοφορία των τραπεζών, τη στιγμή που επιβεβαιώνονται οι λειτουργικές τάσεις στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και οι κεφαλαιακές θέσεις των τραπεζών παραμένουν ισχυρές. 

Σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα β' τριμήνου αποκάλυψαν: 

- Μεικτές τάσεις στα καθαρά έσοδα από τόκους, με θετικές τάσεις για την Alpha και τη Eurobank, σταθεροποίηση για την Πειραιώς και πτωτική τάση για την Εθνική λόγω απομόχλευσης.

- Αυξημένη παραγωγή προμηθειών για όλες τις τράπεζες πλην της Εθνικής.

-Σταθερές λειτουργικές δαπάνες, με αύξηση από 0,4% ως 0,8% σε τριμηνιαία βάση.

- Μείωση των προβλέψεων, με το κόστος ρίσκου να παραμένει ωστόσο σε υψηλά επίπεδα.

Στο μέτωπο των καταθέσεων, όλες οι τράπεζες εμφάνισαν εισροές, εκτός της Alpha που επιβαρύνθηκε από εκροές επιχειρηματικών λογαριασμών λόγω μιας μεγάλης συναλλαγής. 

Η εξάρτηση από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) περιορίστηκε περαιτέρω στο 11% του ενεργητικού.

Επίσης, και οι τέσσερις τράπεζες κατάφεραν να μειώσουν το ύψος των NPEs - NPLs σε τριμηνιαία βάση, επιτυγχάνοντας τους λειτουργικούς στόχους για το β΄τρίμηνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v