Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Οι νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

Ανεβάζει τον πήχη για την Alpha Bank, μειώνει τους στόχους για τις υπόλοιπες τρεις συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα ο οίκος. Οι νέες προβλέψεις μετά και τα μεγέθη β' τριμήνου.

Morgan Stanley: Οι νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

Νέες τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες θέτει η Morgan Stanley, σε έκθεσή της για τον κλάδο πανευρωπαϊκά, μετά τα αποτελέσματα β' τριμήνου. 

Ο οίκος ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 2,9 από 2,78 ευρώ, διαβλέποντας περιθώριο ανόδου 43% για τον τίτλο. 

Στις εκτιμήσεις του για την τράπεζα, ο οίκος σημειώνει ότι πλέον συμπεριλαμβάνονται οι ζημίες 60 εκατ. λόγω της πώλησης της μονάδας στη Σερβία, κάτι που μειώνει τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2017 κατά 12% ενώ αφήνει αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2018-2019. 

Χαμηλότερη, στο 0,9 από 0,98 ευρώ είναι η νέα τιμή-στόχος για τη Eurobank, για την οποία ο οίκος διαβλέπει περιθώριο ανόδου 10%. Στις εκτιμήσεις του ο οίκος συμπεριλαμβάνει πλέον τόκο στα ομόλογα Tier 2 από τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών. Αυτό οδηγεί τα καθαρά έσοδα από τόκους 4% χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις και σε μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη κατά 8% την περίοδο 2018/2019. 

Στα 5,2 από 5,6 ευρώ διαμορφώνεται η νέα τιμή-στόχος για την Πειραιώς (περιθώριο ανόδου 25%). Ο οίκος μειώνει κατά 1% περίπου τις εκτιμήσεις του για τα σωρευτικά κέρδη της τράπεζας την περίοδο 2017-2019 καθώς προβλέπει μικρότερη αύξηση των δανείων, κάτι που μειώνει αντίστοιχα τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη από τόκους και προμήθειες. 

Στο 0,40 από 0,41 ευρώ θέτει ο οίκος τη νέα τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα (περιθώριο ανόδου 21%). Και για την ΕΤΕ, ο οίκος προβλέπει μικρότερη αύξηση των δανείων, κάτι που οδηγεί σε μειωμένες προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη από τόκους και προμήθειες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v