Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

12ο Roadshow: Σωσίβιο στο Λονδίνο ψάχνουν οι εισηγμένες

Περισσότερες εταιρείες σε σχέση με πέρυσι, new entries και αυξημένος αριθμός ξένων αναλυτών θα βρεθούν σε λίγες ώρες στο Λονδίνο για το 12ο Roadshow του ΧΑ. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν Δ. Παπαδημητρίου και Γ. Χουλιαράκης.

12ο Roadshow: Σωσίβιο στο Λονδίνο ψάχνουν οι εισηγμένες

Mε αυξημένη συμμετοχή εταιρειών αλλά και ξένων διαχειριστών ξεκινά αύριο στο Λονδίνο το 12ο Ετήσιο Roadshow που διοργανώνει στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου το Χρηματιστήριο, με συμμετοχή και εκπροσώπων της κυβέρνησης, σε μια κρίσιμη περίοδο μετά τα απανωτά χτυπήματα που δέχθηκε η εγχώρια αγορά και ειδικά οι τραπεζικές μετοχές.

To παρών στη φετινή διοργάνωση θα δώσουν υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών: Αegean Airlines, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς , Εurobank, Αttica Bank,  όμιλος Χρηματιστηρίου, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Autohellas, Ελλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική - Ανεμος, Folli Follie, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ/Τerna Energy, Grivalia, Eλληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Κρι Κρι, Lamda Development, MIG, MLS Πληροφορική, Motor Oil, Mυτιληναίος, Εθνική Πανγαία, Σαράντης, Viohalco, Cenergy Holdings, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και Enterprise Greece.

Στο Λονδίνο θα μεταβούν και οι υπουργοί Οικονομίας & Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις με σημαντικό αριθμό εκπροσώπων διεθνών funds.

Στους ξένους θεσμικούς που θα παραβρεθούν φέτος στη βρετανική πρωτεύουσα για να πραγματοποιήσουν one to one meetings με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά και των επιχειρήσεων περιλαμβάνονται ονόματα όπως: Amber Capital, Blackrock, BNP Paribas, HSBC, Lazard, JP Morgan, Wellington.

O υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων στη σταδιακή βελτίωση των δημοσιονομικών περιθωρίων για τον ιδιωτικό τομέα, στην εφαρμογή πολιτικών που επιδρούν θετικά στη στρατηγική της κυβέρνησης για την προσέλκυση των επενδύσεων και τη γενικότερη δημιουργία φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Παρών στο ελληνικό διήμερο του Λονδίνου θα είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης.

Υπενθυμίζεται πως στο 11ο Roadshow του ΧΑ συμμετείχαν 26 εταιρείες, πραγματοποιήθηκαν 550 one to one meetings, ενώ είχαν συμμετάσχει 120 αναλυτές και διαχειριστές προερχόμενοι από 80 διεθνή funds. Όλα τα παραπάνω μεγέθη αναμένεται να οριστικοποιηθούν φέτος σε υψηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v