Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαζαρίδης: Σε real estate και ενέργεια επικεντρώνεται το ενδιαφέρον

Την ελπίδα οι επόμενοι μήνες να έχουν λιγότερες «διαπραγματεύσεις» σε ότι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε ο επικεφαλής του ΧΑ μιλώντας στο Bloomberg. Κρίσιμο να υπάρχει χρηματοδότηση στην οικονομία.

Λαζαρίδης: Σε real estate και ενέργεια επικεντρώνεται το ενδιαφέρον

Στην σημαντική βελτίωση του δείκτη κεφαλαιοποίησης προς ΑΕΠ στάθηκε ο Σωκράτης Λαζαρίδης μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg στο πλαίσιο του Roadshow που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Σημείωσε ότι στο χρηματιστήριο καταγράφεται τον τελευταίο χρόνο σημαντικά χαμηλότερο volatility και πως τα τελευταία επτά χρόνια έδειξαν ότι σε περιόδους διαπραγματεύσεων η αγορά έχει τα μεγαλύτερα σκαμπανευάσματα.

Σε ότι αφορά τις τράπεζες σημείωσε ότι έχουν τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις, αλλά και πως σε αυτές παρατηρείται ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ο κλάδος που συζητείται περισσότερο είναι το real estate. Ο ενεργειακός τομέας και ο καταναλωτικός επίσης ελκύουν ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών.

Σημείωσε ότι είναι σημαντικό να δίνει η ελληνική οικονομία τη δυνατότητα να αντλούν ρευστότητα και να εκδίδουν ομόλογα οι επιχειρήσεις και να δούμε πώς θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη.

Είναι σημαντικό θέμα για την Ευρώπη πως θα χτίσουμε ένα περιβάλλον που θα χρηματοδοτούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα το επόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη του προγράμματος οι συζητήσεις γύρω από την Ελλάδα να είναι λιγότερες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v