Τι είπαν οι διοικήσεις ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Φουρλή και Aegean στο Λονδίνο

Τη σημερινή κατάσταση αλλά και τις προβλέψεις τους για το επόμενο διάστημα παρουσίασαν οι διοικήσεις των τεσσάρων εισηγμένων στο Roadshow. Που έχει τοποθετήσει τις τιμές στόχους η Eurobank Equities.

Τι είπαν οι διοικήσεις ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Φουρλή και Aegean στο Λονδίνο

Τα μηνύματα που εξέπεμψαν οι διοικήσεις τεσσάρων εισηγμένων στο Λονδίνο, που συγκροτούν την ομάδα G.RE.CO (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Φουρλής και Aegean) μεταφέρει η Eurobank Equities σε report που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση του Roadshow. Αναλυτικά:

OΠΑΠ (σύσταση αγορά, τιμή-στόχος 10,7 ευρώ). Το μάνατζμεντ μίλησε για την περισσότερο εποικοδομητική σχέση με τον ρυθμιστή και υπονόησε ότι περιμένει το νέο πλαίσιο για τα VLTs να ψηφιστεί ως το τέλος του έτους. Η απόδοση των παιχνιδομηχανών βελτιώθηκε το δεύτερο τρίμηνο και αυτό συνεχίστηκε μέχρι και το Σεπτέμβριο. Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΟ, η χαμηλού, μονοψήφιου ποσοστού μείωση που παρουσιάστηκε μετά την είσοδο των VLTs είναι καλύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν, με το μάνατζμεντ να αναφέρεται σε έναν «κανιβαλισμό» στη ζώνη του 5%.

Ερωτηθέντες για της δυνατότητες στα online, η διοίκηση υπονόησε ότι αυτή η αγορά επεκτάθηκε στα 250 εκατ. ευρώ, κάτι που εν μέρει οφείλεται σε μεταφορά παικτών από το Στοίχημα. Η πλατφόρμα του OΠΑΠ θα είναι λειτουργική το πρώτο εξάμηνο του 2018, πολύ πριν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Το μάνατζμεντ πιστεύει ότι ο διαδικτυακός στοιχηματισμός θα λάβει αδειοδότηση το 2018.

Σε ό,τι αφορά το κόστος, αναφέρθηκε το διπλό κόστος για το IT που αντιμετωπίζει η εταιρεία τη διετία 2017-18 και πως αναμένεται εξοικονόμηση μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

OTE (σύσταση αγορά, τιμή-στόχος 13,10 ευρώ). Η διοίκηση διαβεβαίωσε πως η ανοδική τάση που αρχίζει να φαίνεται στη συνδρομητική τηλεόραση θα συνεχιστεί, ενώ στη σταθερή τηλεφωνία η ανάπτυξη του δικτύου VDSL βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος καθώς έχουν εγκατασταθεί 12.500 καμπίνες.

Η διοίκηση εμφανίστηκε να μην ανησυχεί για την πρόσφατη συμφωνία χονδρικής στη συνδρομητική τηλεόραση μεταξύ της Nova και της Vodafone και Wind και υποστήριξε πως το ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι ολοένα και πιο ευνοϊκό για τον ΟΤΕ. Οσο για το ρυθμιστικό περιβάλλον, οι πρόσφατες αλλαγές στον αδεσμοποίητο τοπικό βρόχο (LLU) οδηγούν σε μικρή αύξηση του εσόδου και της κερδοφορίας.

Στη Ρουμανία, η διοίκηση του ΟΤΕ επιδιώκει μικρή αύξηση των EBITDA το 2018. Οσον αφορά στην κεφαλαιακή διάρθρωση, φαίνεται πως βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης του ΟΤΕ, χωρίς να είναι στο τραπέζι σε βραχυπρόθεσμη βάση ουσιαστική αλλαγή, ενώ η βελτίωση της μερισματικής πολιτικής φαίνεται πως θα είναι ένα από τα θέματα που θα μπουν στο τραπέζι το 2019.

Φουρλής (σύσταση αγορά, τιμή-στόχος 6,3 ευρώ). Το μάνατζμεντ εξέφρασε αισιοδοξία ότι το τέταρτο τρίμηνο θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της Like for Like (LFL) ανάπτυξης για τα ΙΚΕΑ. Επανέλαβε ότι η εγχώρια αγορά οικιακών ειδών αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία (ανάπτυξης πάνω από 50%) από την αναμενόμενη ομαλοποίηση των επιπέδων διείσδυσης (από το σημερινό 0,5% του ΑΕΠ).

Οι δραστηριότητες στις διεθνείς αγορές είναι αρκετά υγιείς (ειδικά στη Βουλγαρία), με την Τουρκία να βελτιώνεται σε όρους τοπικού νομίσματος από το να επηρεάζεται αρνητικά από τις ισοτιμίες. Η διοίκηση αναμένεται ότι η καταναλωτική δαπάνη στη χώρα θα βρεθεί υπό πίεση αλλά παράλληλα αναμένεται να υπάρξει μια πιο λογική εικόνα σε ό,τι αφορά τα ενοίκια.

Aegean (σύσταση αγορά, τιμή-στόχος 9,6 ευρώ). Το μάνατζμεντ μετέφερε την εικόνα ότι η ισορροπία μεταξύ ζήτησης και προσφοράς θα μείνει πιθανότατα θετική και ότι το 2018 δεν είναι πιθανό να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη δυναμική σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα. Ο ανταγωνισμός εμφανίζεται να έχει ομαλοποιηθεί και οι αποδόσεις να έχουν σταθεροποιηθεί. Η διοίκηση έθιξε το θέμα των δυνατοτήτων που υπάρχουν σε ό,τι αφορά βοηθητικά έσοδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v