Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλματα της Μυτιληναίος στα αποτελέσματα εξαμήνου

Η επιχείρηση είναι μία από τις εισηγμένες με τα υψηλότερα κέρδη, ενώ καταγράφει και μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις κερδοφορίας, με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου.

Αλματα της Μυτιληναίος στα αποτελέσματα εξαμήνου

Στις κορυφαίες εισηγμένες εταιρίες συγκαταλέγεται η Mυτιληναίος, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση που έχει κάνει η BΕΤΑ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, η Μυτιληναίος, που ολοκλήρωσε τον μετασχηματισμό των εταιριών της, είναι στην έκτη θέση των επιχειρήσεων του FTSE Large Cap σε ό,τι αφορά στο ύψος των κερδών μετά από φόρους. Έκλεισαν στα 80,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω των διαδικασιών της ολοκλήρωσης των συγχωνεύσεων των εταιριών του ομίλου.

Οι πέντε που προηγούνται είναι η Coca Cola, τα ΕΛ.ΠΕ, η Motor Oil και η FF Group.

Η Mυτιληναίος, όμως, είχε άλλη μία πρωτιά. Ήταν η έβδομη εισηγμένη σε σύνολο 36 (με κατώτατο όριο κερδών τις 500.000 ευρώ) που έκαναν το υψηλότερο ποσοστό μεταβολής. Για την ακρίβεια, η αύξηση ήταν της τάξης του 548,5%.

Κατόπιν τούτων, η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή σημειώνει μεταξύ άλλων πως η Mυτιληναίος ήταν μεταξύ των εταιριών εκείνων που αποτέλεσαν την «έκπληξη» σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις αναλυτών.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί θετική την άποψή της για τη Μυτιληναίoς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v