Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kyle Bass (Hayman): Γιατί είμαι long για Ελλάδα και τράπεζες

Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες, επισημαίνει ο επικεφαλής της Hayman Capital μιλώντας στο Bloomberg. Ωστόσο, η εξέλιξη που θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού θα είναι οι εκλογές, εκτιμά.

Kyle Bass (Hayman): Γιατί είμαι long για Ελλάδα και τράπεζες

«Οι ελληνικές τράπεζες επιτέλους κάνουν πλέον όλα αυτά που πρέπει να γίνουν», επισημαίνει ο επικεφαλής της Hayman Capital Management, Kyle Bass, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο επενδυτής, ο οποίος διατηρεί μεγάλες θέσεις στις ελληνικές τράπεζες, επισημαίνει ότι οι μετοχές τους είναι υποτιμημένες καθώς η αθροιστική τους κεφαλαιοποίηση ως προς το ΑΕΠ είναι από τις χαμηλότερες παγκοσμίως.

Game changer οι εκλογές

Ο Kyle Bass επισημαίνει ότι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης αποτελούν ήδη γεγονός. Ωστόσο, σημειώνει ότι η εξέλιξη που θα αλλάξει άρδην τους όρους του παιχνιδιού θα είναι η στροφή προς μια κεντροδεξιά, φιλική προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει αυτή τη στιγμή την κατάλληλη ηγεσία αλλά πιστεύω πως κάτι σπουδαίο θα συμβεί στην Ελλάδα κατά την επόμενη διετία», επισημαίνει, τονίζοντας ότι σε αντίθεση με το 2014, οπότε και πάλι τα σημάδια ανάκαμψης ήταν ορατά, τώρα μια πολιτική αλλαγή αναμένεται να λειτουργήσει ως «πολλαπλασιαστής» και όχι ως «σήμα εξόδου» από ελληνικές θέσεις, όπως τότε. 

«Δεν γίνονται αυτή τη στιγμή αξιοσημείωτες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και αυτό πιστεύω πως οφείλεται στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Οι διεθνείς επενδυτές χρειάζονται πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα πολιτική ηγεσία πριν αρχίσουν να τοποθετούνται ουσιαστικά και εκτιμώ πως τα επόμενα χρόνια θα γίνουν μερικές εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις» επισημαίνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v