Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Ο οίκος αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τις προβλέψεις των τραπεζών κατά 16% θεωρώντας ότι θα προχωρήσουν σε επιθετικότερες -και πιο ακριβές- λύσεις μείωσης των NPEs. Γιατί προτιμά Alpha και Πειραιώς.

HSBC: Μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Σε μείωση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η HSBC, δίνοντας και στις τρεις σύσταση «buy».

Για την Alpha Βank η τιμή-στόχος μειώθηκε στα 2,7 ευρώ από 3,15 ευρώ προηγουμένως, για την Eurobank στο 1 ευρώ από 1,12 ευρώ, για την Πειραιώς στα 4 ευρώ από 6,4 ευρώ προηγουμένως και για την Εθνική στα 0,38 από 0,4 ευρώ.

Υπογραμμίζει ότι η Alpha και η Πειραιώς είναι οι κορυφαίες επιλογές της από πλευράς περιθωρίου περαιτέρω ανόδου. 

Αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τις προβλέψεις

Οπως αναφέρει ο οίκος, οι βελτιώσεις στο μακροοικονομικό μέτωπο έχουν αντισταθμιστεί από την αβεβαιότητα σε διάφορα μέτωπα, οδηγώντας χαμηλότερα τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών από τον Ιούλιο. 

Η HSBC σημειώνει ότι προχωρά σε μείωση στις τιμές-στόχους λόγω των νέων, πιο επιθετικών στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE), αλλά θεωρεί ακόμη ότι οι τράπεζες μπορούν να παράξουν αξία για τους μετόχους τους. 

Ειδικότερα, σημειώνει ότι οι τράπεζες αναμένεται να επιταχύνουν τη μείωση των NPEs με τρόπους που ενέχουν κόστος, κάτι που οδηγεί σε αύξηση των εκτιμήσεων της HSBC για τις προβλέψεις κατά 16%.

Ωστόσο, σημειώνει ότι περιμένει πως οι τράπεζες θα παραμείνουν κερδοφόρες και δεν θα αντιμετωπίσουν σημαντικά κεφαλαιακά προβλήματα. 

Ο οίκος σημειώνει ότι δεδομένων των καταλυτών εν όψει, είναι πιθανό ένα περαιτέρω re-rating των μετοχών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v