Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Στα 24,2 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο η Euroxx

Σε μείωση τιμής-στόχου για την Τιτάν, χωρίς αλλαγή στη σύσταση, προχώρησε η Euroxx, σημειώνοντας πως «κλειδί» για την κερδοφορία του ομίλου παραμένουν οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ.

Τιτάν: Στα 24,2 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο η Euroxx
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τιτάν στα 24,2 ευρώ ανά μετοχή από 26 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Euroxx Research, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση “overweight”.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, με στόχο την προστασία του ομίλου έναντι των κύκλων επιχειρηματικής ζήτησης, η διοίκηση της Tιτάν προχώρησε σε ένα βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα πριν από σχεδόν μια δεκαετία. Επένδυσε περίπου 2,2 δισ. ευρώ στην αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας τσιμέντου κατά περισσότερο από 40%, ενίσχυσε τις δραστηριότητες έτοιμου μείγματος στις ΗΠΑ και διευθέτησε τα ενεργειακά ζητήματα στην Αίγυπτο.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Tιτάν πλήρωσε επίσης 190 ευρώ/τόνο για μερίδιο 50% στη βΒραζιλιάνικη Cimento Apodi που, αν και δεν ήταν ευκαιρία, η Euroxx θεωρεί ως λογικό «εισιτήριο» για την απόκτηση πρόσβασης σε ουσιαστικά νέα περιουσιακά στοιχεία με ένα καλό δίκτυο επαφών, σε μια αγορά με ευνοϊκά δημογραφικά στοιχεία και σε φάση ανάκαμψης, μέσω κοινοπραξίας με έναν αξιοσέβαστο τοπικό εταίρο (την Dias Branco Group).

Οι καθετοποιημένες αμερικανικές δραστηριότητες έφεραν τον όμιλο σε πλεονεκτική θέση να επωφεληθεί του ανοδικού momentum στις ΗΠΑ, με στήριξη από τον οικιστικό τομέα και τις θετικές τάσεις στον εμπορικό τομέα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Euroxx, οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν το 2019 12% υψηλότερο EBITDA (241 εκατ. ευρώ) από τον μέσο όρο του 2013-2016 (216 εκατ. ευρώ). Αυτό, όπως εκτιμά η Euroxx, θα βοηθήσει την Tιτάν να μετριάσει την αρνητική επίπτωση των κυκλικών και διαρθρωτικών θεμάτων της αιγυπτιακής αγοράς, των προβλημάτων της εγχώριας αγοράς και του πολύ ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Euroxx μειώνει κατά 20-31% την εκτίμησή της για τα επαναλαμβανόμενα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2017-2019, με μείωση της εκτίμησης για τα εγχώρια EBITDA κατά 1-21% και κατά 28-57% για την κερδοφορία στην Αίγυπτο, σημειώνοντας πως οι δραστηριότητες στη Βραζιλία δεν αναμένεται να συμβάλουν ουσιαστικά στην κερδοφορία της Tιτάν πριν το 2019. Θεωρεί, δε, πως μόνο οι ΗΠΑ θα είναι η «ατμομηχανή» ανάπτυξης της Tιτάν, στο διάστημα αυτό. Ωστόσο, εξακολουθεί να αναμένει ισχυρό outlook για την κερδοφορία της Tιτάν το διάστημα 2016-2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v