Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδε η UBS τα αποτελέσματα ΕΛΠΕ και Motor Oil

Άνω των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, ενώ της Motor Oil ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων. Μικρές αλλαγές στις εκτιμήσεις για τα EBITDA και τα κέρδη ανά μετοχή των δύο εταιρειών.

Πώς είδε η UBS τα αποτελέσματα ΕΛΠΕ και Motor Oil
Θετική έκπληξη χαρακτηρίζει η UBS τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο η Eλληνικά Πετρέλαια, ενώ για τη Motor Oil κάνει λόγο για ασυνήθιστη αστοχία έναντι των προβλέψεων.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενη στα αποτελέσματα της ΕΛΠΕ, επισημαίνει πως υπερέβησαν τις εκτιμήσεις λόγω των καλύτερων επιδόσεων στον κλάδο της διύλισης, ενώ σημειώνει και το ενδιάμεσο μέρισμα του 0,15 ευρώ/μετοχή που ανακοίνωσε η εταιρεία, τονίζοντας πως η ίδια δεν το προέβλεψε και πως αποτελεί ένα θετικό σημάδι.

Η UBS αυξάνει κατά 3% την εκτίμησή της για τα EBITDA του συνόλου του 2017 για την ΕΛΠΕ, λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου, ενώ αυξάνει κατά 1% κατά μέσο όρο την πρόβλεψη για τα EBITDA του διαστήματος 2018-2021. Η πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή παραμένει αμετάβλητη, λόγω της ελαφρά υψηλότερης υποτίμησης.

Η τιμή-στόχος για την Eλληνικά Πετρέλαια είναι στα 8,5 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση «buy».

Τη σύσταση «buy» διατηρεί η UBS και για τη Motor Oil, με τιμή-στόχο στα 22 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνοντας πως αν και τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα της πλειοψηφίας των εκτιμήσεων, ωστόσο κινήθηκαν κοντά στις προβλέψεις της UBS.

Τονίζει όμως πως το μέγεθος και η φύση της αστοχίας των αποτελεσμάτων δεν μεταβάλλει την επενδυτική επιχειρηματολογία υπέρ της Motor Oil.

Θεωρεί πως οι πιο αδύναμες ταμειακές ροές οφείλονται κυρίως στον χρονισμό καταβολής φόρων, ενώ εκτιμά πως το μακροοικονομικό περιβάλλον θα είναι λιγότερο υποστηρικτικό το δ’ τρίμηνο, λόγω της άμβλυνσης της επίπτωσης του τυφώνα Χάρβεϊ στα περιθώρια και του ράλι στις τιμές του πετρελαίου.

Για τη Motor Oil, μειώνει την πρόβλεψη για τα EBITDA και τα κέρδη ανά μετοχή του 2017 κατά 3%, ενώ για τα επόμενα έτη διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψη για τα EBITDA και την αυξάνει κατά 1% κατά μέσο όρο για τα κέρδη ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v