Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή ημερομηνίας για το μέρισμα ΟΠΑΠ ζητά ο ΣΕΠΕΥ

Ο Σύνδεσμος ζητά από τη διοίκηση του Οργανισμού να αλλάξει την προτεινόμενη ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος ποσού 0,70 ευρώ, προκειμένου να μην είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης των παραγώγων.

Αλλαγή ημερομηνίας για το μέρισμα ΟΠΑΠ ζητά ο ΣΕΠΕΥ

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο ΣΕΠΕΥ (Σύνδεσμος Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, πρώην ΣΕΔΥΚΑ) σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ο ΟΠΑΠ για τη χρηματική διανομή προς τους μετόχους (κέρδη παρελθουσών χρήσεων) ύψους 0,70 ευρώ ανά τίτλο.

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΥ, «μετά το πέρας της προχθεσινής συνεδρίαση η OΠΑΠ Α.Ε. ανακοίνωσε διανομή ποσού ύψους 0,70€/μετοχή, με προτεινόμενη ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος 4 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης των παραγώγων συμβολαίων της εισηγμένης». 

Οπως σημειώνει, «δεν είναι δυνατό να ανακοινώνεται ημερομηνία αποκοπής 4 μόλις ημέρες πριν τη λήξη των παραγώγων συμβολαίων, καθότι αφενός μεν δημιουργείται στρέβλωση της αγοράς και αφετέρου, αφαιρείται το δικαίωμα από τους επενδυτές που επιθυμούσαν να πράξουν φυσική παραλαβή των τίτλων (physical delivery), να πληρωθούν το προμέρισμα αυτό».

Υπό αυτό το πρίσμα, ο ΣΕΠΕΥ ζητά από τη διοίκηση της εταιρείας να εξετάσει άμεσα την τροποποίηση της προτεινόμενης ημερομηνίας για την απόφαση αυτή και να τη μεταβάλει χρονικά για μετά τη λήξη των παραγώγων συμβολαίων. Επίσης προτείνουμε το Χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να συστήσουν σε όλες τις εισηγμένες των οποίων οι μετοχές συμμετέχουν σε δείκτες ή/και έχουν παράγωγα προϊόντα, να είναι περισσότερο προσεκτικές στο μέλλον», αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v