Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν Alpha Finance, Euroxx, Pantelakis τα αποτελέσματα της ΕΤΕ

Τις σκέψεις τους για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας καταθέτουν τρεις εγχώριες χρηματιστηριακές. Πού οφείλονται οι ζημίες της τράπεζας, θετική η υπέρβαση των στόχων για τα κόκκινα δάνεια.

Πώς είδαν Alpha Finance, Euroxx, Pantelakis τα αποτελέσματα της ΕΤΕ

Η Alpha Finance σημειώνει ότι η μετοχή της Εθνικής αναμένεται να αντιδράσει αρνητικά, καθώς οι επενδυτές ενδέχεται να επανεκτιμήσουν την παραγωγή εσόδων από την τράπεζα. 

Οι αδύναμες επιδόσεις της τράπεζας, σε όρους καθαρών εσόδων από τόκους, οφείλονται στην απομόχλευση και στα χαμηλότερα έσοδα από δάνεια και ομόλογα, σημειώνει. Παράλληλα, τονίζει ότι η μείωση των NPEs δεν είναι τόσο εντυπωσιακή, ώστε να αντισταθμίσει το αρνητικό κλίμα για τα έσοδα της Εθνικής.

Η Euroxx υπογραμμίζει ότι η Εθνική περιόρισε τις ζημίες της από συνεχιζόμενες δραστηριότητες το Q3 στα 44 εκατ. ευρώ, με τις ζημίες της τράπεζας να διαμορφώνονται οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της (48 εκατ. ευρώ).  Σημειώνει δε ότι τα NPEs της τράπεζας υποχωρούν για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο. 

Η Pantelakis Securities τονίζει ότι η Εθνική ξεπέρασε τον στόχο μείωσης των NPEs για το 2017, αποδίδοντας το ζημιογόνο αποτέλεσμα στις ζημίες από συναλλαγές. 

Τονίζει ότι τα κεφαλαιακά «μαξιλάρια» της τράπεζας παρέχουν σιγουριά ενόψει μετάβασης στο IFRS 9 και ελέγχων από τον SSM. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η ΕΤΕ είναι η προτιμώμενη μετοχή της από τον κλάδο, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση overweight και την τιμή-στόχο του 0,4 ευρώ.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v