Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wood: Θα επιβιώσουν χωρίς αύξηση κεφαλαίων οι τράπεζες

Την προτίμησή της στην Alpha Bank επαναδιατυπώνει η χρηματιστηριακή. «Buy» και για τη μετοχή της Εθνικής. Ηπιότερες οι παραδοχές για ΑΕΠ και ανεργία στα stress tests, έντονη η προβλεπόμενη πτώση στις τιμές των ακινήτων στο δυσμενές σενάριο.

Wood: Θα επιβιώσουν χωρίς αύξηση κεφαλαίων οι τράπεζες

Την προτίμησή της στις μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής επαναδιατυπώνει η Wood σε έκθεσή της μετά την ανακοίνωση των παραδοχών για τα stress tests. 

Οπως αναφέρει ο οίκος, οι παραδοχές για το ΑΕΠ και την ανεργία στο δυσμενές σενάριο είναι ηπιότερες από την αντίστοιχη άσκηση του 2015. Ωστόσο, η πτώση στις τιμές real estate στο δυσμενές σενάριο εμφανίζεται αρκετά έντονη, ακόμη και σε σχέση με το stress test του 2015. 

Ο οίκος διατηρεί την εκτίμηση ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα επιβιώσουν από τα stress tests χωρίς κεφαλαιακές ενέργειες. 

Ωστόσο, τονίζει, δεν θα είναι εύκολο το τεστ και ως εκ τούτου, συνεχίζει να προτιμά τράπεζες με ισχυρές κεφαλαιακές θέσεις. 

Η κορυφαία επιλογή της Wood από το ελληνικό τραπεζικό ταμπλό παραμένει η Alpha (διατηρεί buy με τιμή-στόχο στα 2,5 ευρώ), λόγω του ισχυρού βασικού κεφαλαιακού δείκτη, της χαμηλής αποτίμησης (διαπραγματεύεται σε αντίστοιχα επίπεδα με τη Eurobank αλλά σε discount έναντι της Εθνικής) και των θετικών προοπτικών για το 2018.

Ο οίκος διατηρεί σύσταση buy και για την Εθνική, θέτοντας στόχο το 0,40 ευρώ (περιθώριο ανόδου 18%). Παράλληλα, διατηρεί σύσταση hold για την Πειραιώς, με στόχο τα 3,48 ευρώ (-4% από τα τρέχοντα επίπεδα), όπως και για τη Eurobank, με στόχο το 1 ευρώ (περιθώριο ανόδου 12%). 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v