Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικά Χρηματιστήρια: Στα €5,4 αυξάνει την τιμή η Wood

Η Wood & Company αναγνωρίζει πως η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων είναι ένας «αξιοπρεπής τρόπος» για να τοποθετηθεί κανείς στο story της ελληνικής ανάκαμψης, ωστόσο θα προτιμούσε καλύτερα σημεία εισόδου.

Ελληνικά Χρηματιστήρια: Στα €5,4 αυξάνει την τιμή η Wood

Στα 5,40 ευρώ ανά μετοχή, από 5,10 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει η Wood & Company την τιμή-στόχο για τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, διατηρώντας ωστόσο αμετάβλητη τη σύσταση «hold».

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου, η μετοχή της εισηγμένης τα τελευταία δύο χρόνια υποαποδίδει μονίμως έναντι του Γενικού Δείκτη (κατά 9,5% το 2016 και κατά 13,7% το 2017).

Η Wood & Company εκτιμά πως αυτή η αδύναμη επίδοση της τιμής της μετοχής θα συνεχίσει και φέτος, εν μέσω «τραβηγμένων» πολλαπλασιαστών αποτίμησης και ενός μεγάλου premium έναντι των αντίστοιχων εταιρειών.

Σύμφωνα με τη Wood, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται περίπου 20 φορές τον εκτιμώμενο δείκτη EV/EBITDA, αποτίμηση που θα χαρακτήριζε λογική αν οι τζίροι στο Χρηματιστήριο βρίσκονταν κοντά στους ιστορικούς μέσους.

Ο διεθνής οίκος «αναγνωρίζει» πως η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων είναι ένας «αξιοπρεπής τρόπος» για να τοποθετηθεί κανείς στο story της ελληνικής ανάκαμψης, δεδομένου του υγιούς ισολογισμού και της ευκαιρίας για επέκταση των όγκων συναλλαγών και των πολλαπλασιαστών, ωστόσο θα προτιμούσε καλύτερα σημεία εισόδου, λόγω των πολλαπλασιαστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v