Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mobile banking στην Ελλάδα με δακτυλικό αποτύπωμα λανσάρει η HSBC

Η HSBC ανακοίνωσε ότι προσφέρει στους πελάτες της στην Ελλάδα τη δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία Mobile Banking με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος.

Mobile banking στην Ελλάδα με δακτυλικό αποτύπωμα λανσάρει η HSBC

H HSBC δίνει πλέον στους χρήστες της υπηρεσίας HSBC Mobile Banking (1) τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και διαχείρισης των προσωπικών τους λογαριασμών από κινητές συσκευές με τη βοήθεια εξελιγμένων τεχνολογιών πιστοποίησης ταυτότητας, που χρησιμοποιούν μοναδικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά όπως το δακτυλικό αποτύπωμα (Touch ID) και την αναγνώριση προσώπου (Face ID).

Το δακτυλικό αποτύπωμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου χρησιμοποιούνται για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη με μια μόνο κίνηση, καθιστώντας την πρόσβαση στην υπηρεσία HSBC Mobile Banking πιο γρήγορη, χωρίς να απαιτούνται πλέον κωδικοί, πάντα με την ασφάλεια που προσφέρει η προηγμένη τεχνολογία της HSBC. Το δακτυλικό αποτύπωμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου αποτελούν μια ασφαλή και αξιόπιστη εναλλακτική πιστοποίησης της ταυτότητας καθώς είναι μοναδικά για κάθε άνθρωπο ενώ σε αντίθεση με τους κωδικούς πρόσβασης και τις συσκευές token είναι πάντοτε άμεσα διαθέσιμα.

Για εγγεγραμμένους χρήστες στην υπηρεσία HSBC Mobile Banking η ενεργοποίηση της δυνατότητας Touch ID και Face ID γίνεται σε μόνο 4 απλά βήματα. H HSBC θα ενημερώσει αναλυτικά τους πελάτες λιανικής τραπεζικής.

O Στέλιος Πιρπινιάς, Επικεφαλής Retail Banking & Wealth Management και Marketing της HSBC Ελλάδας, δήλωσε: «Οι άνθρωποι, πλέον, αποζητούν εύχρηστες εναλλακτικές λύσεις στους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα. Είμαστε, λοιπόν, ιδιαίτερα χαρούμενοι που προσφέρουμε στους χρήστες της υπηρεσίας HSBC Mobile Banking τη δυνατότητα πρόσβασης και διαχείρισης των λογαριασμών τους με το δακτυλικό τους αποτύπωμα ή με την αναγνώριση προσώπου. Η νέα αυτή δυνατότητα αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας στην καινοτομία και ένα περαιτέρω βήμα στην προσπάθειά μας να κάνουμε τις υπηρεσίες μας πιο εύχρηστες. Το Touch ID και το Face ID κάνουν ταχύτερη και ευκολότερη την πρόσβαση των πελατών μας στον τραπεζικό τους λογαριασμό, με τη βοήθεια της ασφαλέστερης ‘τεχνολογίας’ κωδικών- του ίδιου τους του σώματος».

(1) Για την ενεργοποίηση της δυνατότητας Touch ID απαιτούνται: λήψη της εφαρμογής HSBC Mobile Banking από το App Store™, Αpple iPhone 5s ή νεότερο, iOS 10 ή νεότερο, ενεργοποίηση του Touch ID ή Face ID (για συσκευή iPhone X) στο τηλέφωνο και δημιουργία κωδικού πρόσβασης στο HSBC Μobile Βanking (password). Στιο μέλλον, η δυνατότητα θα παρέχεται και σε συσκευές με λειτουργικό Android

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v