Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Νέες τιμές-στόχοι για Εθνική, Eurobank και Πειραιώς

Ο οίκος υποβάθμισε τις συστάσεις για ΕΤΕ, Eurobank και Πειραιώς σε hold από buy, με την Alpha να παραμένει η μοναδική με σύσταση «αγοράς» από την ΗSBC. Οι νέες τιμές.

HSBC: Νέες τιμές-στόχοι για Εθνική, Eurobank και Πειραιώς

Σε αλλαγές στις συστάσεις για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε η HSBC.

Ειδικότερα, ο οίκος υποβάθμισε τις συστάσεις για τις μετοχές ΕΤΕ, Eurobank και Πειραιώς σε hold από buy, με τον τίτλο της Alpha Bank να παραμένει η μοναδική με σύσταση «αγοράς» από την ΗSBC. 

Παράλληλα, ο οίκος αύξησε την τιμή-στόχο για τη Eurobank και μείωσε τις τιμές για Εθνική και Πειραιώς. Συγκεκριμένα, αύξησε την τιμή-στόχο για τη Eurobank στο 1,04 ευρώ ανά μετοχή από 1 ευρώ προηγουμένως και μείωσε τις τιμές-στόχους για την Εθνική και την Πειραιώς στο 0,32 ευρώ (από 0,38 ευρώ) και στα 3,4 ευρώ (από 4 ευρώ) αντίστοιχα.

Αρνητική έκπληξη το IFRS 9

Η HSBC σημειώνει τον προβληματισμό της για την εφαρμογή του νέου λογιστικού προτύπου, τονίζοντας ότι η υψηλότερη επίπτωση από το IFRS 9 και οι αυξημένες απαιτήσεις του SSM στο μέτωπο των προβλέψεων ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στα κεφαλαιακά «μαξιλάρια» των τραπεζών.

Ειδικότερα, ο οίκος κάνει λόγο για αρνητική έκπληξη στο μέτωπο του IFRS 9, σημειώνοντας ότι η αυξημένη επίπτωση δεν αντισταθμίστηκε στα αποτελέσματα Q4 από μια αξιοσημείωτη μείωση στις προβλέψεις για επισφάλειες. Ο οίκος επανεξέτασε την ανάλυσή του στο μέτωπο των προβλέψεων και διαπίστωσε ότι το κόστος μείωσης των NPEs έχει αυξηθεί κατά 1 δισ. ή 14%.

Μόνο «buy» ο τίτλος της Alpha

Η HSBC σημειώνει ότι με βάση τις εκτιμήσεις και τις τιμές-στόχους, υπάρχει ακόμη περιθώριο ανόδου για τις περισσότερες ελληνικές τράπεζες. Ομως στις τρέχουσες αποτιμήσεις, οι θετικοί μακροοικονομικοί καταλύτες αντισταθμίζονται από τον περιορισμό των περιθωρίων κίνησης στο μέτωπο των κεφαλαίων.

Ο οίκος σημειώνει ότι διατηρεί τη σύσταση «buy» για την Αlpha Βank, καθώς λαμβάνει την καλύτερη βαθμολογία στη συγκριτική της ανάλυση και φαίνεται να έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων.      

*Το Reuters, εκ παραδρομής, σε πρωινό του δημοσίευμα έκανε λόγο για αναβάθμιση των συστάσεων για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών από την HSBC. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v