Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεσκονίζει τις συναλλαγές στη Folli Follie η Κεφαλαιαγορά

Με άμεσες και βαριές επιπτώσεις για τυχόν «ευρήματα» από τα trades της Παρασκευής στη Folli Follie προειδοποιεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τι απαντά στις κατηγορίες περί... αργών αντανακλαστικών. Τι λένε κύκλοι της αγοράς.

Ξεσκονίζει τις συναλλαγές στη Folli Follie η Κεφαλαιαγορά

Η επάρκεια των απαντήσεων της Folli Follie στα όσα κατονομάζει στην έκθεσή της η Quintessental Capital Management θα αξιολογηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου η τελευταία θα επαναπροσδιορίσει – εάν αυτό κριθεί απαραίτητο – την στάση της απέναντι στην εισηγμένη εταιρεία.

Τα παραπάνω ανέφεραν στο Euro2day.gr κύκλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αμέσως μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής, πριν τη δεύτερη – και ουσιαστική – ανακοίνωση της Folli Follie.

Στελέχη της εποπτικής αρχής επισημαίνουν πως έχει αρχίσει ήδη να διενεργείται ενδελεχής έλεγχος στις συναλλαγές της συνεδρίασης της Παρασκευής και σε περίπτωση που προκύψουν ευρήματα, οι επιπτώσεις θα είναι άμεσες και βαριές.

Οι ίδιοι, σχολιάζοντας στο Euro2day.gr την άποψη μέρους της αγοράς περί «αργών ανακλαστικών» το πρωί της Παρασκευής και ενώ η μετοχή της εταιρείας πραγματοποιούσε ελεύθερη πτώση, απαντούν λέγοντας πως «ένα δημοσίευμα δεν δικαιολογεί την άμεση απόφαση περί αναστολής της μετοχής», προσθέτουν δε πως έσπευσαν να ζητήσουν από την Folli Follie να προβεί στην πρώτη ανακοίνωση ούτως ώστε να υπάρχει άμεση έγγραφη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού .

Υψηλόβαθμα στελέχη της ευρύτερης κεφαλαιαγοράς, ωστόσο, που παρακολουθούν τις σχετικές εξελίξεις επισημαίνουν πως οι αποφάσεις του αρμόδιου οργάνου – που δεν είναι άλλο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – θα πρέπει από σήμερα και έως ότου προκύψει σαφής εικόνα, να είναι άμεσες.

«Η Folli Follie αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες στο ΧΑ επιχειρήσεις , κατά συνέπεια το τοπίο θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως άμεσα, με την ύπαρξη στοιχείων που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Oταν αυτή η φάση ολοκληρωθεί, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καλείται να επιδείξει την δέουσα επιμέλεια και αυστηρότητα προς την πλευρά των όποιων υπευθύνων. Η πορεία της μετοχής την Παρασκευή αλλά και οι ανακλαστικοί κραδασμοί που προκλήθηκαν αποτελούν μία πρόγευση μόνο του πόσο αρνητικά θα επηρεάσει το σύνολο της χρηματιστηριακής αγοράς η καθυστέρηση της πλήρους αποσαφήνισης αυτής της υπόθεσης» δηλώνει στο Euro2day.gr υψηλόβαθμό στέλεχος της χρηματιστηριακής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v