Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελέγχους στη Folli Follie ετοιμάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Κινήσεις αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με την εταιρεία, μετά τις καταγγελίες του αμερικανικού fund, αναμένεται να ανακοινώσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ελέγχους στη Folli Follie ετοιμάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σειρά ελέγχων στη Folli Follie αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στη σκιά των καταγγελιών της QCM για την εταιρεία. Να σημειωθεί ότι σήμερα θα υπάρξει και συνάντηση με τον Τζ. Κουτσολιούτσο, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε στη χθεσινή του δήλωση.

Όπως σημείωσε το Σάββατο το Euro2day.gr, μεταφέροντας απόψεις στελεχών της αγοράς με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές, σε ομίλους με πολυεθνική παρουσία, όπως η FF Group, οι ατομικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις υπογράφονται από ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες είναι σε θέση να ελέγξουν τουλάχιστον το 60% των ενοποιημένων εσόδων.

Αυτό φαίνεται πως δεν συμβαίνει στην FF Group. Για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, θα πρέπει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ορκωτός με ή χωρίς σχετική υπόδειξη της Ε.Κ., να ζητήσει από τον εσωτερικό έλεγχο της FF Group τη διενέργεια ελέγχου από ανεξάρτητο ελεγκτή για όσα καταμαρτυρεί η Quintessential Capital Management.

Αν από το πόρισμα του ανεξάρτητου ελεγκτή εγείρονται αμφιβολίες για την ορθότητα των οικονομικών καταστάσεων, ο ορκωτός καλείται να αναιρέσει το πιστοποιητικό ελέγχου. Στην περίπτωση που τα στοιχεία, τα οποία παραθέτει με την έκθεσή της η Quintessential Capital Management, δεν αποδειχθούν με το πόρισμα, το θέμα επί της ουσίας κλείνει.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη και αναλυτές, η παραπάνω διαδικασία είναι η πλέον ενδεδειγμένη αυτή τη στιγμή, καθώς με την έκθεσή της η Quintessential Capital Management αμφισβητεί την ορθότητα των οικονομικών καταστάσεων, κάτι που αποτελεί το σοβαρότερο θέμα για εταιρεία και δη εισηγμένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v