Τιτάν: Κινητήριος δύναμη της κερδοφορίας οι ΗΠΑ, λέει η Euroxx

Οι προοπτικές της Τιτάν για το υπόλοιπο του έτους παραμένουν θετικές, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις προκλήσεις σε Αίγυπτο και Ελλάδα, σύμφωνα με την Euroxx. Ανάμικτα τα αποτελέσματα λέει η Beta Securities.

Τιτάν: Κινητήριος δύναμη της κερδοφορίας οι ΗΠΑ, λέει η Euroxx

Οι ΗΠΑ παραμένουν η βασική κινητήριος δύναμη για την κερδοφορία της Τιτάν, και μάλιστα παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αναφέρει η Euroxx Securities, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τιτάν για το α’ τρίμηνο.

Όπως αναφέρει, τα αποτελέσματα γενικά ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, αν και ήταν λίγο χαμηλότερα σε επίπεδο κύκλου εργασιών. Οι ΗΠΑ αποτέλεσαν και πάλι την κινητήριο δύναμη, ενώ στήριξη παρείχαν και οι δραστηριότητες στην Αίγυπτο, που ανακάμπτουν. Στην ΝΑ Ευρώπη, τα χαμηλότερα κόστη συντήρησης ευνοούν την κερδοφορία, ενώ στην Ελλάδα η υποτονική ζήτηση σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στα προσφάτως ανακοινωθέντα έργα υποδομής και την αρνητική επίπτωση που είχε στις τιμές των εξαγωγών η αποδυνάμωση του δολαρίου, επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα των τμημάτων.

Για το 2018, η Euroxx αναφέρει πως οι προοπτικές για το υπόλοιπο έτος παραμένουν θετικές, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που συνέβαλαν στην βραδεία εκκίνηση του έτους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο όμιλος σε Αίγυπτο και Ελλάδα. αναμένει συνέχιση της δυναμικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ, επιστροφή της ανάπτυξης στην αιγυπτιακή αγορά και περαιτέρω μείωση της ζήτησης στην Ελλάδα, ενώ για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης σημειώνει πως η πολιτική συμμετοχή της ΕΕ σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη δημιουργούν προσδοκίες για μετρημένη ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο συν τω χρόνω.

Η Euroxx δίνει τιμή-στόχο 24,20 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση “overweight” για τη μετοχή της Τιτάν.

Από την πλευρά της, η Beta Securities χαρακτηρίζει ανάμικτα τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τιτάν, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις σε επίπεδο κερδοφορίας. Ωστόσο, οι πωλήσεις και τα EBITDA φαίνεται πως επηρεάστηκαν αρνητικά από τις διακυμάνσεις στο ξένο συνάλλαγμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v