Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν τα αποτελέσματα της Eurobank UBS και Morgan Stanley

Θετικές τάσεις στα μεγέθη πρώτου τριμήνου της τράπεζας βλέπουν οι δυο οίκοι. Σημαντική η εισροή καταθέσεων και η μείωση του κόστους ρίσκου. Οι τιμές-στόχοι.

Πώς είδαν τα αποτελέσματα της Eurobank UBS και Morgan Stanley

Πάνω από τις εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Eurobank το πρώτο τρίμηνο, σημειώνει η UBS σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στα 0,97 ευρώ και σύσταση «neutral».

Ο οίκος επισημαίνει ότι τα έσοδα από προμήθειες διαμορφώθηκαν κάτω των εκτιμήσεων, ενώ επισημαίνει ότι η τράπεζα ενέγραψε και κόστη αναδιάρθρωσης ύψους 36 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση κόστους το δεύτερο εξάμηνο.

Παράλληλα, η UBS κάνει λόγο για σημαντικές εισροές καταθέσεων και βελτιωμένο κόστος ρίσκου, τονίζοντας πάντως ότι ο κεφαλαιακός δείκτης CET1 διαμορφώθηκε στο 12%, καταγράφοντας μείωση κατά 40 μονάδες βάσης.

Η UBS σημειώνει ότι δεν αναμένει σημαντική επίπτωση στο ταμπλό του ΧΑ.

Η Morgan Stanley στην πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων κάνει λόγο για αποτελέσματα που ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις, προσθέτοντας ότι καταγράφονται θετικές τάσεις όσον αφορά στην ποιότητα ενεργητικού.

Ενδεχόμενη διατήρηση των τάσεων θα δημιουργήσει περιθώριο ώστε να μειούμενα έσοδα από τις ενέργειες απομόχλευσης και μείωσης των κόκκινων δανείων να αντισταθμιστούν από το χαμηλότερο κόστος ρίσκου.

Σημειώνεται ότι η Morgan Stanley διατηρεί τιμή-στόχο στα 1,05 ευρώ με σύσταση «equalweight» για τη μετοχή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v