Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει neutral για τις τράπεζες η Alpha Finance

Μειώνει τις τιμές-στόχους για Πειραιώς και Εθνική ενώ ανεβάζει τον πήχη για την Eurobank η χρηματιστηριακή. Οι χαμηλότερες τιμές-στόχοι αντανακλούν τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και τις εκτιμήσεις για χαμηλότερα κέρδη, σημειώνει.

Παραμένει neutral για τις τράπεζες η Alpha Finance

Σε χαμηλότερα επίπεδα αναπροσαρμόζει τις τιμές-στόχους για Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική η Alpha Finance, ενώ ανεβάζει τον πήχη για τη Eurobank σε έκθεσή της για τον κλάδο στην οποία δηλώνει ότι παραμένει «ουδέτερη» μετά και τα αποτελέσματα τριμήνου.

Ειδικότερα, ο νέος στόχος για τη Eurobank διαμορφώνεται στα 1,05 από 1,01 ευρώ, ενώ για την Εθνική η νέα τιμή-στόχος είναι στα 0,34 από 0,40 ευρώ. Στα 3,5 από 4,38 ευρώ θέτει η χρηματιστηριακή για τον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι χαμηλότερες τιμές-στόχοι αντανακλούν τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και τις εκτιμήσεις για χαμηλότερα κέρδη, ενώ για τη Eurobank η αύξηση της τιμής αντανακλά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής για υψηλότερη απόδοση ιδίων κεφαλαίων μακροπρόθεσμα.

Η Alpha Finance σημειώνει ότι από τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε και υποβάθμισε τη σύσταση για τον κλάδο σε «neutral» από «outperform», οι μετοχές υποχωρούν κατά ένα μέσο 6% και δεν διαπιστώνει καταλύτες που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εκτίμησή της, καθώς αναμένεται ότι οι πιέσεις στα καθαρά έσοδα από τόκους θα οδηγήσουν σε «μαζεμένα» καθαρά κέρδη και απόδοση ιδίων κεφαλαίων τα επόμενα χρόνια.

Για την Εθνική η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι υποαποδίδει έναντι των υπόλοιπων τραπεζών κατά 5%, προσθέτοντας ότι τα καλύτερα χαρακτηριστικά της τράπεζας αντανακλώνται ήδη στην αποτίμησή της.

Οσον αφορά στην Πειραιώς, σημειώνει ότι ενώ είναι ένα ενδιαφέρον στοίχημα αναδιάρθρωσης, τα εκτελεστικά ρίσκα είναι μεγάλα, η αναμενόμενη απόδοση ιδίων κεφαλαίων είναι χαμηλή και το βαρίδι των CoCos είναι ακόμη εκεί.

Σε σχέση με τη Eurobank, η Alpha Finance σημειώνει ότι ενώ λειτουργικά έχει επιδείξει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες, δεν προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα σε όρους αποτίμησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v