Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΕΣΠΑ «μπαίνουν» ΑΧΕ, ΑΕΕΔ και ΕΠΕΥ

Με ποιες κινήσεις ΑΕΕΔ και ΕΠΕΥ διευρύνουν την γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών τους – Ανοίγει ο δρόμος για τις εταιρείες του ευρύτερου επενδυτικού κλάδου να χρησιμοποιήσουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τον εξοπλισμό τους.

Στο ΕΣΠΑ «μπαίνουν» ΑΧΕ, ΑΕΕΔ και ΕΠΕΥ

Σειρά σημαντικών συνεργασιών με στόχο τα μέλη του να διευρύνουν την γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών τους δρομολογεί ο Σύνδεσμος Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΣΕΠΕΥ, πρώην ΣΕΔΥΚΑ, με πρόεδρο τον Γιάννη Πολυχρονίου), ενώ παράλληλα με ενέργειες του Συνδέσμου οι εταιρείες του ευρύτερου επενδυτικού χώρου αποκτούν πρόσβαση στα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να ανανεώσουν-εκσυγχρονίσουν τον εξοπλισμό τους.

Ειδικότερα, ο ΣΕΠΕΥ που εκπροσωπεί τις ΑΕΕΔ (Ανώνυμες Εταιρείες Επενδυτικής Διαμεσολάβησης, πρώην ΑΕΛΔΕ) και μέρος των ΕΠΕΥ (Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών) προχώρησε σε νέες συνεργασίες, με στόχο τα μέλη του: 

α) Να διευρύνουν την γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.

β) Να ενισχύσουν τις οικονομικές τους επιδόσεις που έχουν πληγεί από το δυσμενές χρηματιστηριακό κλίμα των τελευταίων ετών και από την επιβολή των capital controls (περιορισμοί στις επενδύσεις εκτός Ελλάδος).

γ) Να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους.

Μια πρώτη τέτοια συνεργασία είναι με την Eurobank (διάρκειας τριών συν τριών ετών) και αφορά τη σύσταση πελατείας για μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών (π.χ. δάνεια, καταθέσεις, ακίνητα) του γνωστού τραπεζικού ομίλου.

Μια άλλη συνεργασία είναι αυτή με την εταιρεία Greenesco, στην οποία συμμετέχουν η Attica Finance και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Αντικείμενο της Greenesco είναι η προσφορά προϊόντων (π.χ. φωτισμός LED, φωτοβολταϊκά) και υπηρεσιών που σχετίζονται με τον ενεργειακό κλάδο.

Ο επενδυτικός κλάδος στο ΕΣΠΑ

Επί σειρά ετών, αίτημα των εταιρειών του ευρύτερου επενδυτικού κλάδου ήταν η αδυναμία πρόσβασής τους στα κοινοτικά κονδύλια, προκειμένου να ανανεώσουν και εκσυγχρονίσουν τον εξοπλισμό τους. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που διεθνώς όλοι αναφέρονται στη σημασία του «Fintech» ως κρίσιμου παράγοντα ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Μετά από κινήσεις του ΣΕΠΕΥ (έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν και ενέργειες άλλων φορέων της αγοράς) σχετικής ερώτησης στη Βουλή από το βουλευτή Θεόδωρο Φορτσάκη και αποδοχής του σχετικού αιτήματος από την Πολιτεία, εντάχθηκαν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ «Ψηφιακό βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα» οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των ΑΕΕΔ, των ΕΠΕΥ, των Χρηματιστηριακών εταιρειών και εν γένει των εταιρειών του ευρύτερου επενδυτικού κλάδου.

Προϋπόθεση χρηματοδότησης είναι οι εταιρείες να έχουν σημειώσει θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα σε ένα τουλάχιστον από τα τρία τελευταία έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v