Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαζαρίδης: Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό

Ο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου μίλησε για σημαντικό ενδιαφέρον στον τουρισμό αλλά και στη φαρμακοβιομηχανία. Η διαύγεια στο θέμα του χρέους θα δώσει ευκαιρία να τοποθετηθούν περισσότεροι επενδυτές.

Λαζαρίδης: Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό

Υπάρχει συζήτηση για τις συνέπειες που θα έχει η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ, σχολίασε μιλώντας στο Fox ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ σε σχετική ερώτηση, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός εταιρειών που επηρεάζονται.

Το ερώτημα, είπε, είναι αν αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε μείωση τιμών λόγω μεγαλύτερου ανταγωνισμού στις μικρότερες αγορές και πόσο θα δημιουργήσει πίεση στην αξία των εμπλεκόμενων εταιρειών.

Εκτίμησε παράλληλα ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται περισσότερο στον τουρισμό, γεγονός που εξηγεί το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ειδικά στο real estate, αλλά επεκτείνεται και στη φαρμακοβιομηχανία. Τόνισε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή σημαντικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης εκτίμησε ότι η διαύγεια στο θέμα του χρέους θα λειτουργήσει καθησυχαστικά για τους διεθνείς επενδυτές. «Σε μια αγορά που κατά 65% ανήκει σε ξένους επενδυτές, πιστεύω ότι έχουμε μια ευκαιρία να προσελκύσουμε επιπλέον επενδύσεις που χρειάζονται για την ταχύτερη ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v