Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean Airlines: Εναρξη κάλυψης από Axia

Η Aegean, όπως αναφέρει η Axia, μπορεί να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά, ενώ οι συνεχιζόμενες προσπάθειες εξορθολογισμού βοηθούν την εταιρεία να εμφανίζει ισχυρά οικονομικά στοιχεία. Η πρόσφατη αδυναμία στις επιδόσεις της μετοχής στο ΧΑ, προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου.

Aegean Airlines: Εναρξη κάλυψης από Axia

Με σύσταση “buy” και τιμή-στόχο 10 ευρώ ανά μετοχή, ξεκινάει η Axia κάλυψη της Aegean Airlines.

Όπως σημειώνει η Axia σε έκθεσή της με ημερομηνία 5 Ιουλίου, η Aegean είναι μια αεροπορική εταιρεία πλήρους υπηρεσίας, που συμμετέχει αποκλειστικά σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές αγορές της ΕΕ, την Ελλάδα.

Η Aegean είναι ηγέτις σε μια αγορά που αναπτύσσεται με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9,5% τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλό ρυθμό, λόγω της τουριστικής ζήτησης και της μακροοικονομικής βελτίωσης.

Η Aegean, όπως αναφέρει η Axia, μπορεί να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά, ενώ οι συνεχιζόμενες προσπάθειες εξορθολογισμού βοηθούν την εταιρεία να εμφανίζει ισχυρά οικονομικά στοιχεία.

Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, η Aegean παρήγγειλε φέτος έως 42 αεροσκάφη νέας γενιάς, που θα προσφέρουν στην εταιρεία σημαντική εξοικονόμηση σε καύσιμα και συντήρηση, εν μέσω υψηλότερης δυναμικότητας θέσεων και χαμηλότερου κόστους ιδιοκτησίας. Οι παραδόσεις των αεροσκαφών αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το 2020.

Η Axia εκτιμά πως το μέγεθος του στόλου θα αυξηθεί από τα 58 αεροσκάφη το 2017 στα 63 το 2020 και στα 66 το 2023. Κατά την άποψή της, το τρέχον περιβάλλον θα βοηθήσει την Aegean να καταγράψει ισχυρή ανάπτυξη της κερδοφορίας της και να διατηρήσει την μερισματική πολιτική της.

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη αδυναμία στις επιδόσεις της μετοχής της Aegean (-11,5% τον περασμένο μήνα έναντι του -5,7% του ΧΑ), σημειώνει πως παρέχει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v