Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τιμές-στόχοι για ελληνικές μετοχές από NBG Securities, τα top picks

Οι πέντε κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής από το ταμπλό για το δεύτερο εξάμηνο. Αυξημένες τιμές-στόχοι για σειρά μετοχών λόγω μείωσης του ρίσκου χώρας.

Νέες τιμές-στόχοι για ελληνικές μετοχές από NBG Securities, τα top picks

Θετική για τις προοπτικές της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς εμφανίζεται η NBG Securities σε έκθεση στρατηγικής της στην οποία σημειώνει ότι οι πρόσφατες εκλογές εξαφάνισαν το πολιτικό ρίσκο.

Επόμενος θετικός καταλύτης η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, με τη χρηματιστηριακή να εκτιμά ότι αυτό θα επιτευχθεί εντός του δευτέρου εξαμήνου (είτε στις 8 Σεπτεμβρίου από τη Fitch είτε στις 20 Οκτωβρίου από την S&P).

Η αναβάθμιση αναμένεται να οδηγήσει σε σταδιακή επανατιμολόγηση των ελληνικών μετοχών (και ομολόγων), με επαναφορά τους στους δείκτες των αναδυόμενων αγορών, αν και μεγάλο μέρος από το εκτιμώμενο όφελος έχει ήδη αποτιμηθεί, ιδίως στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Το δεύτερο εξάμηνο

Το θετικό αποτέλεσμα των εκλογών και η επικείμενη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας παρέχουν το απαραίτητο πλαίσιο για θετικές επιδόσεις των ελληνικών μετοχών το δεύτερο εξάμηνο. Αυτό υποστηρίζεται και από το θετικό μακροοικονομικό πλαίσιο (η χρηματιστηριακή προβλέπει άνοδο του ΑΕΠ κατά 3% φέτος), που στηρίζει την εταιρική κερδοφορία και τις αποτιμήσεις των μετοχών.

Μετά το πρόσφατο ράλι, οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μετοχές υψηλής ποιότητας με ανθεκτικές ταμειακές ροές και κέρδη, αλλά και προοπτικές αναβάθμισης των προβλέψεων κερδοφορίας.

Αναβαθμίσεις στις τιμές -στόχους

Η εξαφάνιση του πολιτικού ρίσκου οδηγεί τη χρηματιστηριακή σε μείωση του ρίσκου χώρας κατά 100 μονάδες βάσης, στο 7,3%. Ως εκ τούτου, οι τιμές -στόχοι των μετοχών που καλύπτει αυξάνονται κατά ένα μέσο 11%.

Ενδεικτικά, η νέα τιμή-στόχος για την ΕΧΑΕ διαμορφώνεται στα 4,45 ευρώ (neutral, περιθώριο πτώσης 8%), για τον ΟΤΕ στα 18,8 από 17 ευρώ (outperform, περιθώριο ανόδου 25%), για τον ΟΠΑΠ στα 17,5 από 15,9 ευρώ (outperform, περιθώριο ανόδου 12%), για την ElvalHalcor στα 3 από 2,60 ευρώ (outperform, περιθώριο ανόδου 57%), για τη Cenergy στα 7,1 από 6,5 ευρώ (outperform, περιθώριο ανόδου 18%), για την Aegean στα 14,5 από 13 ευρώ (outperform, περιθώριο ανόδου 43%), για την Autohellas στα 16,85 από 15 ευρώ (αναβάθμιση σύστασης σε outperform από neutral, περιθώριο ανόδου 26%) και για την AustriaCard στα 16,25 από 15,5 ευρώ (outperform, περιθώριο ανόδου 14%)

Τα top picks

Οι κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής για το δεύτερο εξάμηνο περιλαμβάνουν μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης με καλά θεμελιώδη, ισχυρές ταμειακές ροές, διατηρήσιμα μερίσματα και ελκυστικές αποτιμήσεις (ΟΤΕ), μετοχές που προσφέρουν την καλύτερη δυνατή έκθεση στον υποσχόμενο κλάδο ενέργειας (Mytilineos, Cenergy).

Επίσης, περιλαμβάνουν ποιοτικά mid caps με καλές αναπτυξιακές προοπτικές (Aegean).

Μεταξύ των τραπεζών, η Πειραιώς παραμένει το top pick, κυρίως για λόγους αποτίμησης, καθώς υπάρχει ελκυστικότερη σχέση ρίσκου – απόδοσης εάν υλοποιηθεί το business plan όπως παρουσιάστηκε.

Για τη Mytilineos, η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 41,3 ευρώ, προσφέροντας περιθώριο ανόδου 31% ενώ για την Πειραιώς η τιμή-στόχος ανέρχεται στα 3,90 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 43%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v