Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Eurobank Equities

Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα, τονίζει η χρηματιστηριακή. Κορυφαία επιλογή της από τον κλάδο η Πειραιώς. Οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα.

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Eurobank Equities

Ανεβάζει την πήχη για τις ελληνικές τράπεζες η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί buy για Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, επισημαίνοντας ότι η τελευταία αποτελεί και την κορυφαία της επιλογή από τον κλάδο. 

Οπως επισημαίνει, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών εμφανίζουν αποδόσεις άνω του 70% μέχρι στιγμής στο έτος, εν μέρει λόγω των αναβαθμίσεων στις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή και εν μέρει λόγω κινήσεων επανατιμολόγησης.

Με τον κλάδο να εμφανίζει Ρ/Ε στο 5,7 με βάση τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη 2024, με P/TBV στο 0,68, υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανόδου, ιδίως καθώς οι τρέχουσες τιμές δείχνουν να συμπεριλαμβάνουν ακόμη υψηλό δείκτη κόστους ιδίων κεφαλαίων.

Καθώς η συζήτηση δείχνει να μεταφέρεται στα διατηρήσιμα επίπεδα αποδοτικότητας επί των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE), η χρηματιστηριακή αναμένει ότι οι μετοχές θα κινηθούν ανάλογα με την πεποίθηση των επενδυτών ότι το RoTE μπορεί να διατηρηθεί σε επίπεδα άνω του 11%-12%.

Ως εκ τούτου εκτιμά ότι ο συνδυασμός των -ακόμη- συντηρητικών εκτιμήσεων για το RoTE, των ελκυστικών αποτιμήσεων και των επικείμενων καταλυτών (όπως η επιστροφή της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα), ενισχύουν την επενδυτική περίπτωση των τραπεζών

Η χρηματιστηριακή ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Alpha Βank στα 2,03 από 1,66 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 7,46 από 5,9 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 4,30 από 3,24 ευρώ. 

Για την Πειραιώς επισημαίνει ότι αποτελεί την κορυφαία της επιλογή, λόγω της ελκυστικής αποτίμησης και της πιθανής συμπερίληψής της στον δείκτη MSCI Greece. 

 Τα αποτελέσματα 

Με βάση τα ισχυρά μεγέθη που εμφανίζουν οι τράπεζες το β' τρίμηνο, η χρηματιστηριακή αυξάνει τις προβλέψεις της για τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της περιόδου 2023-25 κατά 34%, 22% και 11%, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

Η Eurobank Equities προβλέπει ότι οι τράπεζες θα εμφανίσουν αύξηση 38% στα καθαρά έσοδα από τόκους το 2023, με πτώση 4% ετησίως στη συνέχεια ως το 2025. 

Η υγιής παραγωγή κεφαλαίων τα επόμενα χρόνια θα οδηγήσει σε δείκτες CET1 περίπου 16% το 2025, επιτρέποντας την επαναφορά σε διανομή μερισμάτων.  

  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v