Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Ανεβάζει στα €30,1 την τιμή-στόχο για την Jumbo

Κατατάσσεται στα top picks της χρηματιστηριακής, με σύσταση «αγορά». Η ανοδική πορεία του EBITDA και η μεγάλη μερισματική απόδοση που προσφέρει η εισηγμένη.

Eurobank Equities: Ανεβάζει στα €30,1 την τιμή-στόχο για την Jumbo

Στα top picks εντάσσει τη μετοχή της Jumbo η Eurobank Equities, δίνοντας τιμή-στόχο 30,1 ευρώ από 26,4 ευρώ και σύσταση αγοράς.

Η Jumbο, επισημαίνει, σημείωσε αύξηση EBITDA κατά 27% το πρώτο εξάμηνο, ως αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων 20%, μιας σχετικά ήπιας συμπίεσης μεικτού περιθωρίου κέρδους κατά 1,7 ποσοστιαία μονάδα  και του αυστηρού ελέγχου στο opex

Η κύρια έκπληξη από το πρώτο εξάμηνο ήταν η ανακοίνωση ενός τεράστιου ειδικού μερίσματος 1,47 ευρώ ανά μετοχή (απόδοση 5,8%, ex div στις 23 Νοεμβρίου). Αυτό είναι επιπλέον του  €1,155 που καταβλήθηκε τον Μάρτιο και του €0,322 που πληρώθηκε τον Αύγουστο, αθροίζοντας μια απόδοση >11,5% το ημερολογιακό έτος.

Αν και η πολιτική επιστροφής των μετόχων είναι κάπως ασταθής, κατά την άποψή μας έχει εμφανιστεί μια σαφής τάση, δηλαδή ότι το μάνατζμεντ φαίνεται να είναι πιο πρόθυμο να στρέψει κεφάλαια προς τους μετόχους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v