Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mytilineos: Τιμή-στόχος στα €48 από Euroxx, περιθώριο ανόδου 50%

Ελκυστικό σημείο εισόδου στη μετοχή, λόγω και της πρόσφατης διόρθωσης, βλέπει η χρηματιστηριακή. Η τρέχουσα τιμή δεν αντανακλά πλήρως την αξία της εισηγμένης, τονίζει.

Mytilineos: Τιμή-στόχος στα €48 από Euroxx, περιθώριο ανόδου 50%

Η Euroxx, σε σημερινό re-Initiation report, ξεκινά να καλύπτει εκ νέου τη Mytilineos. Το report δημοσιεύτηκε με τιμή-στόχο (TP) τα €48 και upside >50% και πλέον βρίσκεται στην κορυφή του consensus των αναλυτών που καλύπτουν τη Mytilineos. H χρηματιστηριακή, μάλιστα, εκτιμά ότι η πρόσφατη διόρθωση της μετοχής προσφέρει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό σημείο εισόδου.

Για τη EUROXX, η Mytilineos αποτελεί μία μοναδική επενδυτική επιλογή, καθώς όχι μόνο ενισχύει σταθερά τη διεθνοποίηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, αλλά τοποθετείται στρατηγικά στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης ως ολοκληρωμένο utility, ενώ προσφέρει, στην επενδυτική κοινότητα, τον ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, ο οποίος δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς ενεργειακές είτε σε αμιγώς μεταλλευτικές εταιρείες.

Αυτές, όμως, οι στρατηγικής σημασίας συνέργειες μεταξύ ενέργειας και μετάλλων είναι που επιτρέπουν στη Mytilineos όχι μόνο να επιβιώνει σε αυτό το ασταθές περιβάλλον, αλλά και να κατοχυρώνει σταθερά, νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας. Πλέον, και παρά την αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας και μετάλλων, το EBITDA του €1 δισ. αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία η Mytilineos χτίζει την επόμενη ημέρα.

Η σημαντική κερδοφορία βάσης, η οποία έχει εξασφαλιστεί, τόσο από τον τομέα των μετάλλων όσο και της θερμικής παραγωγής του τομέα ενέργειας, επανεπενδύεται κυρίως στον τομέα των ΑΠΕ αλλά και στο ελληνικό utility, προσφέροντας επενδύσεις με μεγάλα returns. Εξίσου σημαντικό, για τη Euroxx, είναι το γεγονός ότι το CAPEX της Mytilineos κατά 90% αφορά σε έργα ανάπτυξης και αύξησης της μελλοντικής κερδοφορίας της Εταιρείας.

Ως εκ τούτου, η EUROXX αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables στα €2,5 δισ, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Mytilineos υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάσει ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξης ΑΠΕ (και σε επίπεδο γεωγραφίας αλλά και στάδιο ανάπτυξης έργων).

Η ειδοποιός διαφορά του μοντέλου της Mytilineos έναντι του ανταγωνισμού είναι το γεγονός ότι η Mytilineos απέναντι στη μονόπλευρη ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αργούν να συνεισφέρουν οικονομικά στην εταιρεία ενώ απαιτούν και σημαντικά κεφάλαια, τα οποία στη σημερινή συγκυρία προϋποθέτουν μεγαλύτερο κόστος δανεισμού, παραθέτει ένα αυτοχρηματοδοτούμενο μοντέλο ανάπτυξης με χαμηλότερες ανάγκες CAPEX (καθώς οι πωλήσεις έργων ΑΠΕ παγκοσμίως, με σημαντικά περιθώρια κέρδους συνεισφέρουν στις μελλοντικές κεφαλαιουχικές ανάγκες ΑΠΕ), επιταχύνοντας έτσι την ταχύτερη ανάπτυξη του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της εταιρείας. Ένα μοντέλο που όλο και περισσότεροι μεγάλοι παγκόσμιοι παίκτες έχουν ενστερνιστεί τελευταία.

Για το 2023, η αναλύτρια της EUROXX προβλέπει EBITDA €1,003 εκατ., το οποίο θα ξεπεράσει τα €1,150 εκατ. το 2024 και τα €1,250 εκατ. το 2025. Τέλος, σημειώνει τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της MYTILINEOS, η οποία παραθέτει ένα σπάνιο συνδυασμό ανάπτυξης, χαμηλής μόχλευσης (c.1.6x EV/EBITDA για το 2023 το οποίο βαίνει σταθερά μειούμενο τα επόμενα έτη), εξαιρετικού πιστωτικού προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα) και ισχυρής μερισματικής απόδοσης (5-6%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v