Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Νέα τιμή-στόχος για τη Eurobank στα 2,6 ευρώ

Οχι μόνο δεν βλέπει κίνδυνο για τις προγραμματισμένες πληρωμές μερισμάτων η επενδυτική τράπεζα, αλλά βλέπει ότι τα μερίσματα θα αυξηθούν, σύμφωνα με την εκτιμώμενη αύξηση των κερδών ανά μετοχή. Περιθώριο ανόδου 77% στην τιμή του τίτλου.

JP Morgan: Νέα τιμή-στόχος για τη Eurobank στα 2,6 ευρώ

Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 2,60 ευρώ για τον Δεκέμβριο του 2024 (από 2,25 ευρώ πριν), διατηρώντας τη σύσταση overweight, τιμή που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 77%.

Ο λόγος της αύξησης της τιμής-στόχου είναι η εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο, το οποίο προσθέτει άλλο ένα στοιχείο διαφοροποίησης στο χαρτοφυλάκιο της Eurobank. Η μετοχή της διαπραγματεύεται με Ρ/Ε στις 4,8 φορές για το 2025, μετά την απόκτηση της Ελληνικής Τράπεζας (από 5,2 φορές πριν) και είναι σε παρόμοια επίπεδα με τις άλλες ελληνικές τράπεζες και σε έκπτωση 30% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Η αποτίμηση της Eurobank είναι χαμηλή σε σχέση με την υψηλή ποιότητα και το διαφοροποιημένο franchise του ομίλου, καθώς και σε σχέση με τις ισχυρές προοπτικές κερδών, εκτιμά η JPM.

Η JP Morgan όχι μόνο δεν βλέπει κίνδυνο για τις προγραμματισμένες πληρωμές μερισμάτων από τη Eurobank, αλλά βλέπει ότι τα μερίσματα θα αυξηθούν σύμφωνα με την εκτιμώμενη αύξηση των κερδών ανά μετοχή, με τη μερισματική απόδοση την περίοδο 2024-2025 να ανεβαίνει στο 6%, υποθέτοντας έναν δείκτη πληρωμής μερισμάτων 30%.

Η εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο ενισχύει την ήδη υπάρχουσα θυγατρική της Eurobank και της επιτρέπει να αξιοποιήσει τα πλεονάζοντα κεφάλαιά της με έναν οικονομικά ενισχυτικό τρόπο, αναπτύσσοντας τον ισολογισμό κατά 20% περίπου.

Η εξαγορά αυξάνει τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2025 κατά 8%, βελτιώνοντας τον δείκτη αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RΟTE) κατά 1% σε 13%, με το τρέχον ποσοστό συμμετοχής του 55,3% (12% προσαύξηση στα EPS και αύξηση του δείκτη RοTE κατά 1,5%, με την παραδοχή ότι το τελικό ποσοστό είναι 70%).

Η Eurobank θα αυξήσει το ποσοστό της στην Ελληνική Τράπεζα σε 55,3% από 29,2%, ενεργοποιώντας την πλήρη ενοποίηση και θα προβεί σε υποχρεωτική υποβολή προσφοράς προς τους μετόχους μειοψηφίας. Η εξαγορά πρόκειται να αυξήσει τον ισολογισμό της Eurobank κατά 20%, προσθέτοντας 16 δισ. ευρώ νέες καταθέσεις, 6 δισ. ευρώ δάνεια και 6 δισ. ευρώ σε στοιχεία ενεργητικού (RWAs). Η επίπτωση στα κεφάλαια είναι 230 μ.β., μέσω της ενοποίησης των νέων RWAs ύψους 6 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v