Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Τιμή-στόχος τα €3 για την Παπουτσάνης

Σύσταση «αγορά» δίνει η χρηματιστηριακή για τη μετοχή. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών τα επόμενα χρόνια και τη μερισματική πολιτική.

Eurobank Equities: Τιμή-στόχος τα €3 για την Παπουτσάνης

Η Παπουτσάνης (PAP) είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σαπουνιών στην Ευρώπη (και ο μοναδικός στην Ελλάδα), που δραστηριοποιείται με τέσσερις κατηγορίες προϊόντων, συγκεκριμένα ιδιόκτητα εμπορικά σήματα, είδη για ξενοδοχεία, ιδιωτική ετικέτα και Soap noodles, σημειώνει η Eurobank Equities σε ανάλυσή της για την εταιρεία με την οποία ξεκινά κάλυψη. Στην έκθεση δίνει τιμή-στόχο τα 3 ευρώ και σύσταση «αγορά».

Η εταιρεία είναι διαφοροποιημένη γεωγραφικά δημιουργώντας άνω του 55% των πωλήσεων στο εξωτερικό (κυρίως στην Ευρώπη). Το επιχειρηματικό μοντέλο βασίζεται στην προσφορά υψηλής ποιότητας προϊόντων βασισμένων σε φυσικά συστατικά σε προσιτές τιμές, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα. Στον πυρήνα του μοντέλου βρίσκεται η καθετοποίηση, με την παραγωγή στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας να περιλαμβάνουν επίσης συσκευασία και αποθήκευση προϊόντων.

Μετά από ένα χρόνο συρρίκνωσης των πωλήσεων λόγω συρροής παραγόντων, αναμένουμε επιστροφή σε διψήφια ανάπτυξη (περίπου 11% CAGR για το 2023-26), σε συγχρονισμό με το ιστορικό της εταιρείας (>20% CAGR το 2018-23), επισημαίνει. Αναμένουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης θα οφείλεται σε δικά της επώνυμα προϊόντα και τα προϊόντα για λογαριασμό τρίτων, με την Παπουτσάνης: 1) να αυξάνει το μερίδιό της στην τοπική αγορά σαπουνιού ενώ κάνει άνοιγμα στα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων/πιάτων και 2) να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της σε PL/συμβόλαια τρίτων, με το μάνατζμεντ να έχει αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη νέα σύμβαση, η οποία θα συνεισφέρει €6 εκατ. σε πωλήσεις σε ετήσια βάση.

Η Eurobank Equities προβλέπει ετήσια ανάπτυξη EBITDA κατά 18% για το 2023-26 και ότι τα περιθώρια EBITDA θα αυξηθούν κατά 2,7 ποσοστιαίες μονάδες τα επόμενα 3 χρόνια (σε 17,5%) και θα φτάσουν το 18,5% έως το 2028. 

Το μοντέλο της περιλαμβάνει πληρωμή μερίσματος 35%, που εκτιμά ότι αντικατοπτρίζει μια καλά ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ της επένδυσης για ανάπτυξη και της ανταμοιβής των μετόχων, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την άνετη οικονομική θέση (υπολογίζει καθαρό χρέος/EBITDA στο 2,1x το 2023).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v