Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Ισχυρά τα αποτελέσματα της Mytilineos στο α' τρίμηνο

Τα αποτελέσματα θα δώσουν λαβή για αναθεώρηση των προβλέψεων από τους αναλυτές για τα μεγέθη της εισηγμένης, εκτιμά η Citi. Οι εκτιμήσεις για αποτίμηση και μερισματική απόδοση.

Citi: Ισχυρά τα αποτελέσματα της Mytilineos στο α τρίμηνο

Η Citi διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Mytilineos με τιμή στόχο τα 46 ευρώ μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι τα αποτελέσματα θα δώσουν λαβή στους αναλυτές για να αναθεωρήσουν ανοδικά τα κέρδη του Ομίλου δεδομένων των ισχυρών επιδόσεων στον τομέα της ενέργειας και των βελτιωμένων προοπτικών για τον τομέα του μετάλλου.

Για φέτος, η Citi προβλέπει έσοδα της τάξεως του 5,39 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 686 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση της μετοχής της Mytilineos για φέτος είναι μόλις 7,7 φορές σε όρους κερδοφορίας και 6,2 φορές σε όρους EV/EBITDA ενώ για το 2025, οι δείκτες αποτίμησης της μετοχής είναι ακόμα χαμηλότεροι. Η μερισματική απόδοση εκτιμάται σε 4,5% φέτος και 4,7% το 2025. Η Citi εκτιμά ότι σε ένα θετικό σενάριο για τη μετοχή, η τιμή στόχος θα μπορούσε να ανέλθει στα 53,3 ευρώ ή 40% υψηλότερα περίπου.

«Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας για το α’ τρίμηνο, ενώ οι προοπτικές για τα υπόλοιπα τρίμηνα σε όλες τις επιχειρήσεις φαίνονται καλύτερες. Ο καθαρός δανεισμός στο τρίμηνο υποχώρησε στα 1,6 δισ. ευρώ από τα 1,9 δισ. ευρώ, αρκετά χαμηλότερα από τις προσδοκίες μας λόγω της καλύτερης από την αναμενόμενη εξέλιξη των ταμειακών ροών και ενδεχομένως του κεφαλαίου κίνησης. Οι δραστηριότητες μετάλλων και ενέργειας συνέβαλαν εξίσου στα αποτελέσματα του τριμήνου, με τις δραστηριότητες μετάλλων να σημειώνουν κέρδη κατά 8% έναντι των προσδοκιών μας, ενώ η ετήσια αύξηση των δραστηριοτήτων ενέργειας ανήλθε σε 23%. Το σημαντικότερο σημείο ήταν η ελληνική παραγωγή ενέργειας που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας κατά 40 %, σημειώνοντας αύξηση σε τριμηνιαία βάση παρά τη δυσμενή εποχικότητα. Οι νέες μονάδες CCGT συνεισέφεραν το 50% περίπου της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο τρίμηνο», επισημαίνει η Citi.

Η εταιρεία επιτάχυνε την αύξηση του μεριδίου αγοράς της στην εγχώρια αγορά λιανικής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με μερίδιο πάνω από 17% στο τέλος του α’ τριμήνου και υψηλότερα από τις προσδοκίες της Citi για μερίδιο αγοράς 15% στο τέλος του 2024. Η επιχείρηση μετάλλων βλέπει πολλαπλές ανοδικές τάσεις στην αγορά που υποστηρίζουν τις προοπτικές. Ο όμιλος της Mytilineos έχει καθοδηγήσει για προοδευτικά υψηλότερα EBITDA, υποδηλώνοντας πιθανές αναβαθμίσεις στο consensus του 2024 για τα EBITDA, κατά την άποψη της Citi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v