Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Austriacard: Το 15% διατέθηκε μέσω placement

Προσφέρθηκαν 5,47 εκατ. μετοχές της εταιρείας, εκ των οποίων 2,2 εκατ. μετοχές από τον Νικόλαο Λύκο. Εχει συμφωνήσει με τους ειδικούς επενδυτές σε περίοδο απαγόρευσης πώλησης μετοχών 180 ημερών από την τοποθέτηση.

Austriacard: Το 15% διατέθηκε μέσω placement

Το 15,05% της εταιρείας διατέθηκε σε επενδυτές μέσω του accelerated book building που διενεργήθηκε χθες, γνωστοποιεί η εταιρεία. Ο Νικόλαος Λύκος διέθεσε το 6,05%.

Η ανακοίνωση

Η εταιρεία AUSTRIACARD HOLDINGS AG (η «Εταιρεία») πληροφορήθηκε ότι ο μέτοχος πλειοψηφίας, κ. Νικόλαος Λύκος, μαζί με άλλους μεμονωμένους μετόχους, προσέφερε μέσω επιταχυνόμενης διαμόρφωσης βιβλίου προσφορών (accelerated book building) έως και 5,47 εκ. μετοχές της εταιρείας (που αντιπροσωπεύουν περίπου το 15,05% του μετοχικού του κεφαλαίου), εκ των οποίων έως 2,2 εκ. μετοχές προσφέρθηκαν από τον κ. Νικόλαο Λύκο (που αντιπροσωπεύει περίπου το 6,05%).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σύμβουλο της ιδιωτικής τοποθέτησης, Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε., η τιμή κυμάνθηκε μεταξύ €6,00 έως €6,10 (αντιπροσωπεύει έκπτωση 9,1%-7,6% με βάση την τιμή κλεισίματος €6,60 στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) στις 29 Απριλίου 2024). Ο μέτοχος πλειοψηφίας, κ. Νικόλαος Λύκος, ενημέρωσε την εταιρεία ότι έχει συμφωνήσει με τους ειδικούς επενδυτές σε περίοδο απαγόρευσης πώλησης μετοχών (lock-up) 180 ημερών από την τοποθέτηση.

Η AUSTRIACARD HOLDING AG περαιτέρω ενημερώθηκε ότι (i) η επιταχυνόμενη διαμόρφωση βιβλίου προσφορών (accelerated book building) ήταν επιτυχής και η συναλλαγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσω ΧΑ στις 30 Απριλίου 2024 (Ημερομηνία Συναλλαγής) και ότι (ii) συνολικά διαπραγματεύθηκαν 5.470.321 μετοχές στην τιμή των 6,00 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v